Κυβέρνηση μεσαίας τάξης

ΔΥΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΑ

Στα ψιλά, ασχολίαστα και με κάτι μονολεκτικές αόριστες αιτιολογίες προς λωτοφάγους ψηφίστηκαν  πρόσφατα δύο τροπολογίες, νόμοι ποια του κράτους. Με πολλά μα πάρα πολλά ερωτηματικά αλλά κυρίως με πολλές επώνυμες περιπτώσεις δισεκατομμυρίων ευρώ.

Νόμος Α: Οικονομικά εγκλήματα κακουργηματικού χαρακτήρα μέχρι τώρα όταν αφορούσαν ιδιωτικές διαφορές έπρεπε ο παθών να κάνει μήνυση για να κινήσει ο εισαγγελέας ποινική διαδικασία.

Όταν όμως αφορούσε νομικά πρόσωπα (τράπεζες, ΔΕΚΟ, Δ.Ε.) μια απλή καταγγελία ή ένα δημοσίευμα μπορούσε νόμιμα να ενεργοποιήσει τις δικαστικές αρχές να το διερευνήσουν.

‘Ήρθε λοιπόν η κυβέρνηση, τροποποίησε τον νόμο και επιβάλλει τη ύπαρξη μηνυτήριας αναφοράς και για τα νομικά πρόσωπα. Δηλαδή να μηνύουν οι συμμετέχοντες στα διοικητικά συμβούλια τους εαυτούς τους.

Νόμος Β: Μέχρι σήμερα εάν κάποιος διώκεται για οικονομικά εγκλήματα δεσμεύονται τα χρήματα και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση στα δικαστήρια.

Με τον νέο νόμο παύει αυτή η δέσμευση μετά το δεκαοκτάμηνο ανεξάρτητα εάν εκκρεμεί η υπόθεση στα δικαστήρια! Και φυσικά εάν καταδικαστεί τα χρήματα θα έχουν πετάξει.

Τέλος οι διώξεις, τέλος οι δίκες για εκατοντάδες στελέχη των τραπεζών για τα θαλασσοδάνεια. Τέλος οι δίκες για το κούρεμα εκατομμυρίων όπως της ΝΟΒΑ και δεκάδων άλλων κόκκινων δανείων που ξεπερνούν τα 60 δις. Τέλος η δέσμευση των εκατομμυρίων των στελεχών της Νοβάρτις, της Ζήμενς, του Παπαντωνίου και τόσων άλλων που ξεπερνούν το 1,5 δις.

Τα κανάλια δεν είπαν τίποτε και ο ανυποψίαστος και αφελής πολίτης δεν πρόκειται να ρωτήσει τι έγινε μέχρι να του έρθει στο κεφάλι και μια νέα πτώχευση.’

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment