Θοδωρής Πάχος: Αυτοί οι ηγέτες μας αξίζουν;

Ο κ. Πάχος είναι πρόεδρος της Κοινότητας Πυλίου της Κω. Ο κύριος λοιπόν Πρόεδρος, ο φίλος μας ο Θοδωρής, ρωτήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κω για το θέμα του Χοτσποτ και φυσικά ψήφισε να κλείσουν όλες οι δομές και να φύγουν από το νησί όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες!.

Ο κ. Πάχος είναι ο ηγέτης του χωριού, ενός χωριού που έβγαλε στο παρελθόν πολιτικούς άνδρες, Είναι ένας ηγέτης που θα έπρεπε να γνωρίζει ότι όταν λες ένα όχι πρέπει να έχεις την δύναμη και να το εφαρμόσεις, διαφορετικά είναι λόγος του αέρα. Δεν μπορείς να λες να φύγουν χωρίς να λες και που θα πάνε!

Όταν ο παλιός κοινοτάρχης του, μαζί με τους άλλους, έλεγε να κλείσει το λατομείο που ήταν στην είσοδο του χωριού του, παράλληλα έφτιαχναν και ένα άλλο για να μην μείνει το νησί χωρίς υλικά! Δεν είπαν σε άλλους να φτιάξουν λατομείο.

Μάλλον ο κ. Πάχος δεν έμαθε ότι ο απλός πολίτης μπορεί να λέει ότι θέλει. Αλλά ο πολιτικός, αυτός που τον ψήφισαν για να εκπροσωπεί τον κόσμο, δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Είναι υπεύθυνος και οι προτάσεις του πρέπει να δίνουν λύσεις.

Και εμείς περιμένουμε από τον κ. Πάχο να μας πει που θα πάνε αυτοί που βγαίνουν στις παραλίες της Κω. Γιατί σίγουρα βγαίνουν και θα συνεχίσουν να βγαίνουν.. Εκτός και αν θέλει να τους στείλει εκεί που τους έστειλε ο δικός του Κυρίτσης. Μέσα στο στάδιο και κάτω από τις καμάρες της λεωφόρου των φοινίκων.

Ας κάτσει λοιπόν να σκεφτεί σοβαρά. Ας συζητήσει σοβαρά και με τους λοιπούς ηγέτες της Κω. Ας συνεργαστεί και με την Κυβέρνηση που έχει τις ίδιες αγωνίες με αυτόν και τις μεγάλες ευθύνες και ας βρουν μια λύση που θα μπορεί να έχει επιτυχία. Για το καλό της Κω αλλά και για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

Με αφορισμούς κ. Πάχο δεν βοηθάς, αλλά αφήνεις τους άλλους να κάνουν ότι θέλουν. Για να μην πούμε ότι το όχι παραπέμπει και σε άλλες σκέψεις. Αυτές του ρατσισμού και τις ξενοφοβίας που γνωρίζουμε ότι δεν είναι στο μυαλό του κ. Πάχου.

Ενδεχόμενα όμως είναι να μην έχει καταλάβει ότι το ερώτημα του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ήταν αν θα φύγουν ή αν θα μείνουν οι πρόσφυγες, γιατί αυτοί θα είναι εδώ, αλλά αν θα γίνει μια κλειστή δομή όπως οι φυλακές και μάλιστα με μεγάλο αριθμό φιλοξενουμένων ή μια ανοικτή δομή με ανθρώπινες και υγιεινές συνθήκες.