Δήμος Κω. Η Δικαιοσύνη δικαιώνει την εκλογική απόφαση του λαού

Έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια από τότε που η παράταξη Κυρίτση και μετέπειτα ο Δήμος Κω επί Κυρίτση, μετέτρεψε την πολιτική αντιπαράθεση σε δικαστική δίωξη , θίγοντας την τιμή και την υπόληψη δεκάδων έντιμων συμπατριωτών μας, μεταξύ των οποίων δύο Δημάρχους με πολύχρονη προσφορά στον τόπο μας.

 

Η κοινωνία μας αυτήν την τραγική πράξη δίωξης πολιτικών αντιπάλων, πολιτών και υπαλλήλων  δεν την ανέχθηκε και αυτό ήταν η βασική αιτία της ήττας της παράταξης Κυρίτση στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

 

Αυτές τις ημέρες εκδίδονται, μετά από χιλιάδες ώρες ανακρίσεων και καταθέσεων,  οι τελικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης  που αθωώνουν πανηγυρικά τους αδίκως κατηγορούμενος για απιστία, παράβαση καθήκοντος και χρηματισμό. Η αγωγή απαίτησης του Δήμου από τους 17 κατηγορούμενους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εξ αιτίας της παραχώρησης της Αίγλης απορρίφθηκε, όπως αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι και για την ποινική δίωξη του Δήμου στις αποφάσεις παραχώρησης του Ορφέα και της Αμβροσίας.

 

Η ιστοσελίδα μας και η ομάδα των συντακτών της δεν μπορεί να γνωρίζει την εξέλιξη αυτών των δικαστικών αποφάσεων και την αντίδραση των αθωωθέντων, όμως έχει πολιτική άποψη για τα τεκταινόμενα στην Κω που οφείλει να καταγράψει.

 

1ον. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η προσφυγή πολιτικών στην δικαιοσύνη εναντίον των αντιπάλων τους είναι εσφαλμένη πολιτική πράξη, φανερώνει φτώχια πολιτικών θέσεων  και είναι καταδικαστέα από τον λαό και την Δικαιοσύνη.

 

2ον  Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης θα πρέπει να προβληματίσουν τις  παρατάξεις του Δήμου μας, αλλά και τα κόμματα, με στόχο την διαμόρφωση συνθηκών ενότητας που θα αναδεικνύουν και θα προτείνουν την αντιμετώπιση των τεράστιων κοινωνικών, εργασιακών, περιβαλλοντικών και οικονομικών προβλημάτων που βρίσκονται μπροστά μας.

 

3ον Το αποτέλεσμα των τελευταίων δημοτικών εκλογών και οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης αποδεικνύουν ότι η φτώχια στην πολιτική που οδηγεί και σε ποινικές διώξεις δεν ωφελούν. Και είναι φτώχια η σύγκρουση απαρίθμησης έργων ή λαθών για δρόμους και λακκούβες και η μη ανάδειξη μεγάλων στόχων, προτάσεων και οραμάτων.     

 

4ον Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης που αθωώνουν δεκάδες πολίτες, στις πολιτικές διώξεις που συντάραξαν την κοινωνία μας, που οδήγησαν αθώους ανθρώπους στις δικαστικές αίθουσες, που σπίλωσαν και αμαύρωσαν τιμές και υπολήψεις,  αν μη τι άλλο, θα πρέπει να οδηγήσει τουλάχιστον τον επικεφαλής της παράταξης και τότε Δήμαρχο Κυρίτση σε παραίτηση από κάθε πολιτική ή δημοτική δράση.