
Διαβάσαμε το τελευταίο κείμενο της κ. Ρούφα για το θέμα του νέου νοσοκομείου και του αθλητικού κέντρου στον Λινοπότι και φυσικά την καταγραφή ευθυνών που αποδίδει στον Δήμαρχο της Κω κ. Νικηταρά.
Είναι παρόμοιο και πολλών άλλων της ιδίας που αναφέρονται στα λάθη και στις παραλήψεις της δημοτικής αρχής.
Είναι δυστυχώς το αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης φθαρμένης πορείας των αυτοδιοικητικών μας τοπικών θεμάτων που τα πάντα σταματούν στην διαχείριση της υφιστάμενης μίζερης κατάστασης μέσα στα πλαίσια που προσδιορίζει η συγκεντρωτική νομοθετική βούληση των κυβερνήσεων.
Ένα κείμενο που ούτε σε μία γραμμή δεν αναφέρεται στην κυβέρνηση και στις πραγματικές της ευθύνες!
Ούτε σε μία λέξη δεν υπάρχει η αποκέντρωση. Η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων, πόρων και ευθυνών στις τοπικές κοινωνίες!
Και περιμένει ακόμα ο κ. Χατζηγιακουμής, πάλαι ποτέ δήμαρχος Δικαίου, που αγόρασε το χωράφι για το αθλητικό κέντρο να το χρηματοδοτήσει η κυβέρνηση!!!
Περιμένει η κοινωνία για πάνω από είκοσι χρόνια να τις παραχωρήσει το υπουργείο Γεωργίας τον Λινοπότι!!!
Και θα περιμένουν ακόμα για πολύ μέχρι που θα έρθει η ώρα, σταθερά και βασανιστικά, να τα ξεπουλήσει η κυβέρνηση στους εθνικούς επενδυτές. Όχι γιατί δεν έχει λεφτά ο Δήμος, αλλά γιατί του πήραν τον πλούτο, τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες να φτιάχνει ο ίδιος το δικό του μέλλον.
Και έχουμε την κ. Ρούφα, τους τοπικούς μας ηγέτες να σκυλοτρώγονται για την καρέκλα. Μια καρέκλα της ξευτίλας. Μια ξεδοντιασμένη αυτοδιοίκηση στα χέρια του κάθε κ. Παππά και φυσικά στην κυριαρχία της μονοκρατορίας του εκάστοτε πρωθυπουργού.
Που επιλέγει ποιοί θα εκλεγούν Βουλευτές, που διορίζει τους υπουργούς και τους γραμματείς και φυσικά που μετέτρεψε τα συλλογικά όργανα των Δήμων και των περιφερειών σε μονοπρόσωπα όργανα εξουσίας για να μπορεί να τα ελέγχει.
Μέχρις ότου κάποιοι νέοι άνθρωποι να απαιτήσουν αυτά που τους ανήκουν.