Της Δημαρχίας Κω το μπέρδεμα: Σε πονοκέφαλο οδηγούν τα παράδοξα των καταγγελιών του Κυρίτση

Προσπαθήσαμε να πληροφορηθούμε τι ακριβώς συμβαίνει με τις υποθέσεις των δικαστικών διώξεων εις βάρος του πρώην Δημάρχου Κώστα Καίσερλη και των συνεργατών του Δημοτικών Συμβούλων που απολογούνται στον ανακριτή την Τρίτη για κακούργημα και τελικά από αυτά που μας είπαν πρώην δημοτικοί σύμβουλοι καταλήξαμε σε κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα! (Ο κ. Καίσερλης μας ενημέρωσε ότι θα μιλήσει όταν κατατεθεί η αγωγή εναντίον του Δήμου και της παράταξης Κυρίτση)

Όπως είναι γνωστό το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Κω και η οικονομική Επιτροπή του με αποφάσεις τους την εποχή του Κυρίτση μήνυσαν τον πρώην Δήμαρχο κ. Καίσερλη και 32 δημοτικούς συμβούλους και πολίτες για την παράνομη παραχώρηση της Αίγλης και άλλων ακινήτων στις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.

Επίσης με αγωγή ο Δήμος της Κω  ζητούσε από τα δικαστήρια να επιστρέψουν στον Δήμο πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ από την ζημία που προξένησαν στον Δήμο, χρήματα που θα εισέπραττε ο Δήμος εάν ενοικίαζε τα ακίνητα!

Από τότε πού έγιναν οι μηνύσεις μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί αποφάσεις τελεσίδικες για αυτές τις μηνύσεις και τις απαιτήσεις του Δήμου.

Το πρώτο παράδοξο αλλά συνηθισμένο στην Ελλάδα είναι η καθυστέρηση της έκδοσης αποφάσεων με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η σπίλωση υπολήψεων, κατά την άποψη μας έντιμων ανθρώπων.

Το δεύτερο παράδοξο είναι ότι η καθυστέρηση ενδεχόμενα να οδηγήσει σε παραγραφή των υποτιθέμενων αδικημάτων που όπως πολύ σωστά γράφει ο κ. Καίσερλης θα αμαυρώνει εσαεί την υπόληψη τους.

Το τρίτο παράδοξο είναι ότι τις μηνύσεις τις έκανε ο Δήμος και όχι φυσικά πρόσωπα και άρα η νέα δημοτική αρχή όφειλε να διερευνήσει αυτήν την σοβαρή δικαστική εκκρεμότητα που θίγει δεκάδες ανθρώπους και μάλιστα αιρετούς του Δήμου και να παρέμβει στην δικαστική διαδικασία, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έκανε!

Και το τελευταίο πιο σοβαρό παράδοξο είναι ότι ένας από τους κατηγορουμένους είναι ο σημερινός Δήμαρχος κ. Νικηταράς ο οποίος πρέπει να απολογηθεί στο δικαστήριο αλλά και τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της σημερινής δημοτικής αρχής.  Ο Δήμος εναντίον του Δημάρχου!!! Ο Δήμος του Κυρίτση εναντίον του Δήμου του Νικηταρά.!!!

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτό το μπέρδεμα κάποια στιγμή θα πρέπει να επιλυθεί. Και θα επιλυθεί μόνο πολιτικά, γιατί από την αρχή οι καταγγελίες ήταν πολιτικές και όχι ποινικές ή αστικές.