Αντιδήμαρχος Κω Σ. Καμπουράκης. Δύο σωστά και ένα λάθος

Διαβάσαμε την συνέντευξη στην έγκριτη εφημερίδα “ΣΤΑΘΜΟΣ”του αγαπητού και συμπαθή σε όλους τους Κώους αντιδημάρχου της Κω Σταμάτη Καμπουράκη, υπεύθυνου όπως πληροφορηθήκαμε του πρασίνου και της καθαριότητας. Δεν σα κρύβουμε ότι εκπλαγήκαμε από την καθαρότητα των απόψεων του και την ειλικρινή διάθεση να προσφέρει τον καλύτερο εαυτό του στο νησί μας.

Ναι λοιπόν στην προσπάθεια του φίλου Αντιδημάρχου να μονιάσει τους υπαλλήλους του Δήμου.  Σωστό και το παράδειγμα που ανέφερε για την κ Ζέτα Τσιρπανλή! Ελπίζουμε φυσικά να υπάρχει αναγνώριση των λαθών όχι φυσικά για μια πολιτική της τοποθέτηση που είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη και υπαλλήλου, αλλά

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κ. Ζέτα Τσιρπανλή μεταπήδησε από την επιστημονική θέση της και τοποθετήθηκε στο ιδιαίτερο γραφείο του Κυρίτση. Στο γραφείο που καθόριζε τα ραντεβού και ξευτέλιζε τους πολίτες με τις κλειστές πόρτες, τον έλεγχο των κινητών και την φυγή του Κυρίτση από την διπλανή.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν ο Κυρίτσης ονόμαζε κοτσιδάκιδες τους συναδέλφους της μηχανικούς, η κυρία Ζέτα δίπλα στον Κυρίτση του προσέφερε τα γυαλιά του και τα χαρτιά του στο αναλόγιο των ομιλιών του.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας κατά του Δημάρχου Καίσερλη που την διόρισε στον Δήμο, που την μονιμοποίησε παρατύπως και την τοποθέτησε στην πλέον νευραλγική θέση του Δήμου, αυτήν των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών!

Ναι στην καθαριότητα των ποταμών, των χειμάρρων και των επαρχιακών δρόμων, αν και είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Η προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους προέχει. Είναι δείγμα της τεράστιας διαφοράς με την πολιτική του Κυρίτση που απέδιδε στο Επαρχείο τις ευθύνες των τραγικών καταστάσεων.

Όχι στην εύκολη διαπίστωση ότι ένα κομμάτι της καθαριότητας αναπόφευκτα θα πάει σε ιδιώτες.  Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού είναι οι μόνοι που έχουν την πολιτική δύναμη να διαχειρίζονται τις τοπικές υποθέσεις. Και αλίμονο αν σταδιακά, τμήματα των αρμοδιοτήτων τους μεταφερθούν σε ιδιώτες. Η οδοποιία, η ύδρευση, η αποχέτευση, η καθαριότητα,  το πράσινο. Αυτόματα η δύναμη θα πουληθεί και η πολιτική δύναμη τους.

Γιατί πρέπει να γνωρίζουν οι πάντες ότι το νησί της Κω δεν είναι στερεά Ελλάδα με δεκάδες ανταγωνιστές. Στην Κω ένας θα κυριαρχήσει γιατί το μέγεθος της Κω δεν επιτρέπει δεύτερο. Και αυτό το βλέπει μπροστά του ο φίλος Σταμάτης Καμπουράκης.

Προσοχή λοιπόν στην ευκολία παραχώρησης τμημάτων του Δήμου μας στον ιδιωτικό τομέα.  Ναι στην πρόταση του Αντιδημάρχου κ. Αβρίθη για την ισχυροποίηση των υπηρεσιών του Δήμου.