Ο κ. Νικηταράς μίλησε για νέο Λύκειο στο Ζηπάρι και αυτό είναι μπροστά μας

Ορθά ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα κατασκευής δημόσιου Λυκείου στο Ζηπάρι. Γνωρίζουμε τις ικανότητες του από την εποχή της Αντιδημαρχίας του σε αντίθεση με τον Κυρίτση που κυνηγούσε τους μαθητές και τους γονείς του παλαιού Δημοτικού σχολείου στην Κοραή και εκείνος κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Να εντάξει την ανακαίνιση του σε πρόγραμμα και να το μετατρέψει σε ένα ωραιότατο σχολείο!

Μίλησε ο Δήμαρχος για την ανάγκη κατασκευής ενός σύγχρονου Λυκείου στο Ζηπάρι, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αποδείξει και την άφρονα επιλογή της σημερινής ενοικίασης. (Γι’ αυτό το θέμα έχουμε μάθει φοβερά και τρομερά πράγματα) 

Νέο λοιπόν Λύκειο στο Ζηπάρι. Όταν το έχουμε μπροστά στα μάτια μας. Είναι το σκελετωμένο κτίριο του πρώην Δήμου Δικαίου. Που βρίσκεται στην καρδιά του οικισμού, δίπλα στα σπίτια των μαθητών, πολύ πιο κοντά στο Πυλί και με άπλετους εξωτερικούς χώρους!

Είναι ανεκμετάλλευτο εδώ και είκοσι σχεδόν χρόνια. Και μπορεί με μια απλή απόφαση της Κυβέρνησης να ξεπερασθούν τα πολεοδομικά εμπόδια αφού πρόκειται για ένα κοινωφελές εκπαιδευτήριο, αναγκαίο όσο κανένα άλλο!

Αυτό το κουφάρι δεν μπορεί να παραμένει για άλλα είκοσι χρόνια σαν φάντασμα. Αυτός ο κτιριακός σκελετός για τον οποίο δαπανήθηκαν εκατομμύρια δεν μπορεί να κατεδαφιστεί. Και αν υπάρχει αντιδικία με την ιερά Μητρόπολη θα πρέπει άμεσα να σταματήσει.

Εμείς το προτείνουμε και αυτή η Δημοτική Αρχή έχει μια και μόνο υποχρέωση. Να πει τώρα, άμεσα, στους πολίτες τι θέλει να το κάμει. Εάν περάσουν άλλα τρία χρόνια και το κτίριο παραμένει σε αυτήν την κατάσταση, τότε θα συμμετέχει στην ευθύνη αυτής της κατάντιας, όπως συμμετείχαν και όλοι οι προηγούμενοι που δεν μερίμνησαν για την αξιοποίηση ή κατεδάφιση του!