Προς αντιδήμαρχο Αναπτυξιακών Έργων Κασσιώτη Γεωργία. Και όμως υπάρχουν αναπτυξιακές προτάσεις

Η κ. Κασσιώτη ορίστηκε από τον Δήμαρχο ως αντιδήμαρχος υπεύθυνη για τα αναπτυξιακά έργα του Δήμου της Κω. Η κ. Κασσιώτη είναι μια νέα πολιτικός που ασχολείται για πρώτη φορά ενεργά και υπεύθυνα με την πολιτική. Άρα είναι στην ουσία το μέλουν αυτού του τόπου.

Η κ. Κασσιώτη μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνεργάζεται, μπορεί να σέβεται, μπορεί να είναι να διαμορφώνει θέσεις και κυρίως να διαθέτει απεριόριστο χρόνο για το καλό του νησιού μας.

Από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα της μέχρι σήμερα, δηλαδή μετά από 12 ολόκληρους μήνες ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί το στίγμα των προθέσεων της, ούτε έχουμε διαβάσει μια εμπεριστατωμένη έκθεση για την πορεία αυτού του τόπου τα προσεχή τουλάχιστον 20 χρόνια.

Η κ. Κασσιώτη ας μην νομίζει ότι δεν είναι συμμέτοχη στην τεράστια προσπάθεια της παράταξης της, της Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου. Η κ. Κασσιώτη ηγείται ενός νευραλγικού πόστου τους Δήμου μας. Έχει στην ουσία την ευθύνη της χάραξης της μελλοντικής προοπτικής του νησιού μας, το μέλλον των νέων μας.

Θα τις λέγαμε ότι δεν έχει περιθώρια απεριόριστου χρόνου. Είναι η ώρα να τεκμηριώσει και να προτείνει την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου και του νησιού μας. Τώρα και πριν είναι αργά.

Θα της λέγαμε να μελετήσει τις προτάσεις ανάπτυξης των δύο περιόδων. Της περιόδου του 1990 και την περιόδου του 2011. Της πρώτης περιόδου με τις προτάσεις του τμήματος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και της δεύτερης περιόδου, που είναι πιο επίκαιρη, που αναπτύχθηκε από την Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ενιαίου πλέον Δήμου με προϊστάμενο τον Γεωργαντή Νεκτάριο.

Ιδιαίτερα οι προτάσεις της Διεύθυνσης του ενιαίου Δήμου του 2011 χωρίζονται σε δύο σκέλη. Το ένα προσδιορίζει με απόλυτη σαφήνεια και προτείνει τους τομείς ανάπτυξης του νησιού τα προσεχή χρόνια και το δεύτερο σκέλος αποσαφηνίζει και προτείνει τα έργα ανάπτυξης στην πόλη της Κω και στις 5 Κοινότητες με σκοπό την διαφορετικότητα και την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων τους.

Τίποτε από όλα αυτά δεν είναι θέσφατο. Σίγουρα οι εποχές αλλάζουν και οι ανάγκες διαφοροποιούνται. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται σε νέους ανθρώπους υπεύθυνους για το μέλλον του νησιού και των κατοίκων τους να μην προσδιορίζουν την πορεία ανάπτυξης του νησιού.

Ο Κυρίτσης δεν ασχολήθηκε με αυτά. Τον ένοιαζε η διαχείριση αυτών που βρήκε και μάλιστα κατεδαφίζοντας ότι καλό υπήρχε. Η σημερινή δημοτική αρχή δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς το όραμα και την ελπίδα. Και οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι μεταξύ των οποίων και η κ. Κασσιώτη οφείλουν να μας πουν άμεσα προς τα που θα πάει η Κως. Ποιός είναι ο δρόμος που θα περπατήσουν οι νέοι τα προσεχή χρόνια.