Γύρω στα 550 κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας διέθετε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 550 κρεβάτια όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 1.200.
Όλοι πριν από τον κορονοϊό γνωρίζαμε ότι αυτά τα κρεβάτια των ΜΕΘ δεν επαρκούσαν, γι’ αυτό και μας έκλεισαν στα σπίτια, ότι περίπου 100 κρεβάτια ήταν αχρησιμοποίητα γιατί δεν υπήρχε προσωπικό και ότι κάθε χρόνο πέθαιναν δεκάδες άνθρωποι γιατί δεν υπήρχαν ΜΕΘ!
Έρχεται κορονοϊός στις αρχές του χρόνου. Το βάρος το σήκωσαν από την αρχή οι πολίτες εξ αιτίας του φόβου και οι νοσοκομειακοί του ΕΣΥ. Μάλιστα τους γιατρούς μας τους χειροκροτούσε η Μαρέβα και έλεγε και σε μας να βγούμε στο μπαλκόνι να τους χειροκροτήσουμε!
Κοκορεύονταν ως άλλος Μωυσής ο Μητσοτάκης για την επιτυχία και μιλούσε για τον τιτάνιο αγώνα των γιατρών! Μάλιστα μιλούσε για το ΕΣΥ και μας έλεγε ότι θα το ενισχύσει με μέσα και ανθρώπους!
Πέρασαν οι μήνες, ήρθε το καλοκαίρι, έκαναν τα μπάνια τους οι άνθρωποι και σήμερα 7 ολόκληρους μήνες μετά την άφιξη του κορονοϊού ξαναγυρίσαμε εκεί που ήμασταν. Στον φόβο και στην καραντίνα.
Και αυτό όχι γιατί δεν κάθισαν να σκεφτούν τα άσχημα ενδεχόμενα μιας υποτροπής, όχι γιατί δεν προγραμμάτισαν σωστά, όχι γιατί δεν είχαν λεφτά. Λεφτά είχαν και τα έδιναν στους καναλάρχες, στις μάσκες σεντόνια και στην εκπαίδευση με σκόιλ ελλήνου των επιστημόνων!
Το γράψαμε και το ξαναγράψαμε. Η αδιαφορία και η εγκατάλειψη του ΕΣΥ είναι συνειδητή και η πολιτική στην υγεία το κ. Μητσοτάκη ξεκάθαρη. Σύμπραξη του Δημόσιου με τους ιδιώτες! Κάθε λοιπόν ενίσχυση του ΕΣΥ είναι εις βάρος των ιδιωτικών συμφερόντων.
Γιατί αν υπήρχαν άλλα 500 κρεβάτια ΜΕΘ διάσπαρτα σε όλη τη χώρα που η κατασκευή τους στοιχίζει από 60 έως 100 χιλιάδες του ένα. Δηλαδή 50 εκατομμύρια. Και το κόστος λειτουργίας τους στοιχίζει 1.000 ευρώ το κρεβάτι την ημέρα. Δηλαδή 500 χιλιάδες την ημέρα. Τον μήνα 15 εκατομμύρια και τον χρόνο 200 εκατομμύρια. Τώρα δεν θα τρέχαμε και δεν θα φτάναμε….
Περίμεναν οι άνθρωποι το εμβόλιο του Γκρίνουιτς. Το Οκτώβριο μας έλεγαν ότι θα έρθουν 800 χιλιάδες δόσεις! Δεν άκουγαν τους επιστήμονες που μιλούσαν για ένα και δύο χρόνια. Αλλά η επικοινωνιακή πολιτική χωρίς αλήθειες και πραγματικά δεδομένα έχει κοντά ποδάρια..