Σεπτέμβριος. Ο μήνας του απολογισμού και των εξαγγελιών

Τον Σεπτέμβριο και ιδιαίτερα στην έκθεση Θεσσαλονίκης παρουσιάζονται από την Κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις τα προγράμματα και οι στόχοι που θα υλοποιήσουν.

Αλλά και σε πολλούς Δήμους της χώρας ο Σεπτέμβριος είναι η αρχή μια νέας εκκίνησης που αναδεικνύεται με τον απολογισμό των έργων και των δράσεων της προηγούμενης χρονιάς και την κατάθεση του ετήσιου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος τους.

Στον Δήμο μας, αυτός ο Σεπτέμβριος είναι ο πρώτος ενός σταθμού που αφενός θα δώσει την δυνατότητα στην νέα δημοτική αρχή να αποκαλύψει και να παρουσιάσει αυτά που παρέλαβε και τις ενέργειες της για την ανάταξη του διαλυμένου Δήμου και αφετέρου να προσδιορίσει με σαφήνεια τους στόχους της και τις δράσεις της για τα προσεχή χρόνια.

Ο χρόνος που πέρασε ήταν ικανός να αποκαλύψει τις δυνατότητες της δημοτικής μηχανής, των οικονομικών μέσων αλλά και τις ικανότητες των στελεχών της παράταξης. Άρα μπορούμε να πούμε ότι η νέα δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος  έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία που είναι ικανά να προσδιορίσουν τα επόμενα βήματα.

Οι πολίτες που στήριξαν την δημοτική αρχή και φυσικά όλοι οι πολίτες αντιλαμβάνονται και επιθυμούν την ζωντανή παρουσία της δημοτικής αρχής στα καθημερινά προβλήματα τους και φυσικά την επίλυση τους.

Παράλληλα όμως επιθυμούν να γνωρίζουν τους μεγάλους στόχους που θα υλοποιηθούν τα προσεχή τρία χρόνια. Μόνο για αυτόν τον λόγο συστρατεύονται  και μόνον με τους μεγάλους στόχους γεννιέται η ελπίδα για το αύριο!

Φυσικά και πρέπει να υπάρχει σεμνότητα και τιμιότητα. Φυσικά και η καθημερινότητα είναι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής. Αλλά αυτά δεν είναι επαρκή για την αποδοχή των εξουσιών. Ιδίως για την καθημερινότητα που είναι ατελείωτη στις επιθυμίες των πολιτών!

Οι μεγάλοι στόχοι τώρα θα πρέπει να προσδιοριστούν αφού έχουν μετρηθεί τον χρόνο που πέρασε οι δυνατότητες και οι ικανότητες του Δήμου και των στελεχών του.  Η υλοποίηση τους τα προσεχή τρία χρόνια είναι αυτά που θα επηρεάσουν τις προσεχείς δημοτικές εκλογές..