Η άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στην Κω. Απόψεις που οφείλουμε να πούμε

Αύριο επισκέπτεται την Κω ο ηγέτης των Δημοκρατικών Δυνάμεων Αλέξης Τσίπρας.  Το άρθρο που γράφουμε δημοσιεύεται με σεβασμό στον άνθρωπο αλλά και στον π. Πρωθυπουργό της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ την πρωθυπουργία σε χρόνο δύσκολο. Στα μέσα της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που είχε η χώρα. Ο Αλέξης  Τσίπρας ήταν αρχηγός ενός κόμματος συνιστωσών πολιτικών τάσεων με το 4% των ελλήνων ψηφοφόρων!

Τον Αλέξη Τσίπρα τότε τον εμπιστεύτηκαν εκατομμύρια άνθρωποι που εγκατέλειψαν κυρίως το ΠΑΣΟΚ που θεωρήθηκε συνυπεύθυνο με την Νέα Δημοκρατία για την οικονομική κρίση και συνεργάστηκε με αυτήν!

Ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε τις ηγετικές του ικανότητες στην απόφαση για το δημοψήφισμα και στην άμεση απόφαση του μετά το Δημοψήφισμα. Στην πρώτη για να αποδείξει με ένα δημοψήφισμα την άποψη του λαού εναντίον των δανειστών και των εκβιασμών τους. Και στην δεύτερη μετά το ΟΧΙ για να αποδείξει ότι τους λαούς στα κρίσιμα θέματα, τους καθοδηγούν οι ηγεσίες και όχι οι λαοί τις ηγεσίες τους.

Έντιμος, προχώρησε σε συμφωνία με τους δανειστές και αυτή την συμφωνία την μετέφερε στον λαό με νέες εκλογές, ενώ θα μπορούσε να διατηρήσει την πρωθυπουργία. Δεν το έκανε, αλλά ξεκαθάρισε στις διάφορες συνιστώσες του ποιά είναι η αντίληψη του για την πορεία της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον αρχηγός μιας πολιτικής παράταξης του 40% του λαού. Είναι αρχηγός της Κεντροαριστεράς, είναι αρχηγός της πλειοψηφίας των δημοκρατικών πολιτών! Είναι εν δυνάμει πρωθυπουργός!

Αυτό το πραγματικό γεγονός δεν θέλουν να το αποδεχθούν οι αντίπαλες παρατάξεις που κυβέρνησαν την χώρα για δεκάδες χρόνια. Οι οικογένειες. Τα τζάκια. Και οι διαπλεκόμενοι όπως τους κατονόμασε ο Κ. Καραμανλής!   

.

Και επειδή το 40% του λαού δεν μπορούν να το κυνηγήσουν στρέφονται με πείσμα εναντίον του Αλέξη  Τσίπρα. Τον έβαλαν στο μάτι! Και θα κάνουν τα πάντα για να τον εξαφανίσουν!

Αγνοούν όμως ότι ο δημοκρατικός λαός έχει τεράστια αποθέματα δύναμις και πίστης, ότι στην Κω θα είναι πάντα στο ίδιο μέτωπο μαζί με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και των Γεώργιο και Ανδρέα Παπανδρέου και ότι σαν τον Αλέξη Τσίπρα θα υπάρχουν πάντοτε ηγέτες που θα ηγούνται και θα  εκπροσωπούν τους δημοκρατικούς πολίτες, τους  ανήμπορους, τους φτωχούς, τους καταπιεσμένους, τους άνεργους, τους μικρομεσαίους, τους ανθρώπους της ζωής και της βιοπάλης!

Εμείς τον υποδεχόμαστε με χαρά στην δημοκρατική Κω!