Κως. Τα μονοπώλια είναι κίνδυνος εξάρτησης ολόκληρης νησιωτικής κοινωνίας

Μας πληροφορούν ότι μια μοναδική εταιρεία, πάσης φύσεως κατασκευών και εμπορίου, κυριαρχεί στην Κω στις Δημόσιες και Δημοτικές δημοπρασίες έργων και πώλησης υλικών.

Μια εταιρεία που αναλαμβάνει οικοδομές και ασφαλτικά μέχρι και προμήθειες στολών υπαλλήλων και γάλατα!

Δεν είμαστε εναντίον της εταιρείας, ούτε πιστεύουμε ότι δεν ακολουθείτε το γράμμα του νόμου και της τάξης σε όλες της δημοπρασίες.

Εκείνο που μας φοβίζει είναι ότι ειδικά στα νησιά, και μάλιστα μέχρι και του μεγέθους της Κω, η επικράτηση μιας μόνο κατασκευαστικής εταιρείας κάθε είδους κατασκευών και προμηθειών κάποια στιγμή θα αποβεί σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας, γιατί είναι γνωστό ότι τα μονοπώλια σε μικρές κοινωνίες δεν ελέγχουν μόνο το χρήμα, αλλά και την εργασία και την εξέλιξη.

Χαιρόμαστε γιατί η Δημοτική Αρχή έχει ξεκινήσει την μεγάλη προσπάθεια κατασκευής τουλάχιστον των έργων οδοποιίας με αυτεπιστασία. Χαιρόμαστε γιατί προς αυτή την κατεύθυνση ήδη έχουν παραγγελθεί και έρχονται τα κατάλληλα μηχανήματα.

Πέρα από το ότι η κατάσταση των δρόμων μας από την εγκατάλειψη τους την περίοδο Κυρίτση είναι κακή και άρα απαιτούνται πολλά έργα οδοποιίας, ο Δήμος μας αποκτά τις δυνάμεις από μόνος του να κάνει τις παρεμβάσεις και τα έργα με λιγότερο κόστος και γρήγορα.

Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του αφού εντόπισαν το θέμα της μονοπωλιακής κατάστασης, θα πρέπει να συνεχίσουν με διαφάνεια και με πλήρη ενημέρωση των πολιτών και ιδίως των επιχειρηματιών μας ώστε να διευρυνθεί η γκάμα των προμηθευτών και των εργολάβων και ιδίως των μικρών κατασκευαστικών έργων.