ΔΕΥΑΚ. Η σιωπή είναι χρυσός. Όχι όμως στην περίπτωση που έχεις δίκιο.

Διαβάσαμε χθες μια ανακοίνωση του Κυρίτση για τα δημοτικά συμβούλια που ήταν ακατανόητη και τον θυμηθήκαμε, γιατί τελευταία μας έλειψε…

Τρεις φορές ο Κυρίτσης και η παρέα του, μεταξύ των οποίων και ο π. πρόεδρος κ. Κιάρης μίλησαν απαξιωτικά για την περίοδο της προεδρίας Πασσανικολάκη στην ΔΕΥΑΚ το 2011-2013 και μάλιστα πρόσφατα ο ίδιος ο Κυρίτσης μηδένισε την προσφορά του στην υπόθεση του ακατάλληλου νερού στο τρίγωνο.

Τρεις φορές η επιστημονική ομάδα και η συντακτική επιτροπή της ιστοσελίδας μας απαίτησε να απαντηθούν με λεπτομέρειες τα πεπραγμένα των τριών περιόδων πριν και μετά την περίοδο Πασσανικολάκη 2011 – 2013 και τα έργα που έγιναν σε αυτές τις περιόδους για την αντιμετώπιση του προβλήματος του νερού.

Μάλιστα για την αντικειμενικότητα ζητήσαμε να γίνει η αποτύπωση και η δημοσίευση των έργων από τους ίδιους τους προϊστάμενους της ΔΕΥΑΚ οι οποίοι πληρώνονται για αυτό τον σκοπό και έχουν την ευθύνη για την σωστή διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων και των αναγκών των πολιτών στην υδροδότηση τους.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα καμιά απάντηση. Καμιά ενημέρωση. Όλα κυλούν ομαλά λες και δεν έγινε τίποτε. Η μάλλον αυτό που έγινε είναι να υπάρχει και να εδραιώνεται η εντύπωση ότι η Δημαρχία Καίσερλη, οι συνεργάτες του αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Πασσανικολάκης, μαζί με το επιστημονικό προσωπικό της,  εγκατέλειψαν το τρίγωνο και αδιαφόρησαν πλήρως για την αντιμετώπιση του τεραστίου προβλήματος υδροδότησης του!

Στην πολιτική είναι γνωστό ότι οι πολίτες ολίγον ενδιαφέρονται για το παρελθόν. Άλλωστε έχουν αποδοθεί οι ευθύνες των πολιτικών. Όμως σε αυτή την περίπτωση ο κ. Πασσανικολάκης είναι ενεργός πολιτικός και μάλιστα έχει την ευθύνη διοίκησης μιας ολόκληρης περιουσίας του λαού της Κω, της Μαρίνας.

Από την στιγμή που διαδίδεται και δημοσιεύεται ότι ο κ. Πασσανικολάκης άφησε στο έλεος του Θεού το τρίγωνο και δεν υπάρχει απάντηση, μας είναι αδιανόητο γιατί του ανατέθηκε μια τόσο νευραλγική αρμοδιότητα όπως είναι η διαχείριση της Μαρίνας.  

Αλλά και σε αντίθετη περίπτωση, εάν ο πρόεδρος και οι κύριοι προϊστάμενοι της ΔΕΥΑΚ γνωρίζουν ότι έχουν γίνει έργα την περίοδο της θητείας του κ. Πασσανικολάκη στο τρίγωνο και δεν απαντούν στις ανυπόστατες κατηγορίες του Κυρίτση, τότε είναι βέβαιο ότι επιθυμούν να δυσφημίσουν το πολιτικό έργο του κ. Πασσανικολάκη και να σπιλώσουν την προσωπικότητα του ως ανθρώπου!