Η παραίτηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Πυλίου Κω και το…. τεράστιο κενό που αφήνει

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Πάχος η απόφαση της παραίτησης είναι ομόφωνη και γι’ αυτήν δεν υπάρχει …γυρισμός!

Η ομάδα της Αυτοδιοίκησης της ιστοσελίδας μας μελέτησε το κείμενο του κ. προέδρου, ανέλυσε την διαδρομή των αλλαγών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στους Δήμους και στις Κοινότητες και έβγαλε τα δικά της συμπεράσματα που παραθέτει:

Ο κ. πρόεδρος και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου αγνοούν βασικές λειτουργίες του συστήματος διακυβέρνησης των κεντρικών και των τοπικών πραγμάτων.

Αγνοούν ότι οι ελάχιστες αρμοδιότητες που έχει η αυτοδιοίκηση, τις έχει κατ΄ εξουσιοδότηση και με έλεγχο της Κυβέρνησης! 

Πολύ περισσότερο αγνοούν ότι τα τοπικά συμβούλια υπάρχουν μόνο για να σβήσουν την επιθυμία των πολιτών επιστροφής στις πάλαι ποτέ υποτίθεται ισχυρές Κοινότητες!

Σίγουρα είναι εκλεγμένοι με καθολική ψηφοφορία από τον λαό. Εάν γνώριζαν τα παραπάνω, που όφειλαν να τα γνωρίζουν, θα έπρεπε ήδη να έχουν επιλέξει τον ένα από τους τρεις δρόμους που έχουν να πάνε.

1. Να μην δώσουν υποψηφιότητα ή να παραιτηθούν αμέσως και φυσικά όχι με αιτία το ηρωικό αίτημα της μεταφοράς του χοτσποτ στην Ψέριμο αλλά γιατί στην ουσία δεν υπάρχουν!

2. Να επιλέξουν τον δρόμο της στείρας διεκδίκησης και αντιπαράθεσης, από το δρομάκι και την υπάλληλο μέχρι την απομάκρυνση του χοτσποτ, μέχρι να γίνουν γραφικοί.

3. Να επιλέξουν τον δρόμο της δημιουργικής συμμετοχής τους στην επίλυση των προβλημάτων της Κοινότητας και στην συστράτευση τους με τον Δήμο που αντιμετωπίζει πολύ περισσότερα προβλήματα.

Εμείς τους προτείνουμε τον τρίτο δρόμο, όχι γιατί με την παραίτηση δεν θα ιδρώσει κανείς, αλλά γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα προσφέρουν στο χωριό.