Απόγνωση στην Κω! Τον Χειμώνα θα κλαίει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα

Όσοι νομίζουν ότι θα την βγάλουμε καθαρή απατούνται. Μπορεί τα κανάλια να μας δείχνουν τις ομορφιές της Ελλάδας. Μπορεί οι δημοσιογράφοι να μας παραπλανούν με ωραίες ειδήσεις και αυξήσεις στις συντάξεις, αλλά τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Έχουμε μπει στον Ιούλιο και δεν έπιασε ακόμα κανένας υπάλληλος δουλειά! Έχουμε μπει στον Ιούλιο και όλα τα εστιατόρια και τα τουριστικά καταστήματα είναι κλειστά!

Αν λοιπόν νομίζουν οι δικηγόροι και οι μηχανικοί ότι θα έχουν δουλειά μάλλον αγνοούν ότι την οικονομία στην μικρή τοπική μας κοινωνία την αναθερμαίνουν αυτοί που σήμερα δεν έχουν δουλειά και τα τουριστικά μαγαζιά. Δηλαδή όλοι!

Και αν νομίζουν οι συνταξιούχοι ότι θα τους περισσεύουν χρήματα, μάλλον δεν πήραν είδηση ότι τα παιδιά τους δεν δουλεύουν και θα χρειάζονται βοήθεια!

Πράγματι είναι ωραίος ο κόσμος μας. Αυτή είναι η εικόνα που μας παρουσιάζουν όλα τα κανάλια. Και εμείς χαιρόμαστε γιατί ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, αλλά αγνοούμε ότι αυτή η εικόνα προέρχεται από τα κανάλια της Κυβέρνησης που προετοιμάζεται για εκλογές.

Για την Ελλάδα, αλλά κυρίως για την Κω ο χειμώνας θα είναι δύσκολος. Θα είναι τραγικός, αφού η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού πάτωσε. Και όσοι από τους δημόσιους υπαλλήλους έχουν την εντύπωση ότι δεν θα τους αγγίξει η κρίση μάλλον αγνοούν την ρύση που λέει ότι θα καεί και το δικό σου σπίτι όταν καίγεται του γείτονα!  

Και ας μην νομίζουν κάποιοι ότι τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά από την τότε εποχή της τομάτας και της μετανάστευσης. Ας μετρήσουν και ας δουν ποιοί έφυγαν στην ξενιτειά. Και ας δουν και αυτούς, τους λίγους,  που δεν έχασαν τίποτε ή και πλούτισαν..

Και οι μεγαλοξενοδόχοι; Μα αυτοί κινούν τα νήματα της οικονομίας! Αυτοί είναι το στήριγμα του τουρισμού μας! Εδώ ψάχνουμε για επενδύσεις, σιγά που θα πειράξουμε τους επενδυτές.