Γαλλικές εκλογές: Εκτός τόπου και χρόνου οι πολιτικοί μας

Οι άνθρωποι που θέλουν να μας κυβερνήσουν δεν παίζονται! Ο Κασσελάκης, ο Ανδρουλάκης, ο Χαρίτσης και ο Βαρουφάκης. Και καμιά διακοσαριά επώνυμοι ακόμα. Ναι και ο Τσίπρας!  Ο καθένας για τον εαυτό του ονειρεύεται την ενότητα των κεντροαριστερών δυνάμεων με αφορμή την νίκη του αριστερού μετώπου εναντίον του δράκου που λέγεται άκρα δεξιά στη Γαλλία! Χαίρονται για την νίκη του λαϊκού μετώπου και την εκφράζουν με πομπώδεις δηλώσεις τους ποικιλοτρόπως!

Δεν θα σταματήσουμε στις αιτίες που ενδυναμώνουν την φασιστική δεξιά με ψήφους που προέρχονται κυρίως από χαμηλές εισοδηματικές τάξεις εξαιτίας των πολιτικών όσων επικαλούνται τον κίνδυνο!

Εκείνο που θα πούμε είναι ότι οι άνθρωποι που ηγούνται των πολυδιασπασμένων κομμάτων της κεντροεριστεράς στη Ελλάδα, μας δουλεύουν κανονικά!

Αποκρύπτουν ότι τα συστήματα διακυβέρνησης της Γαλλίας και της Ελλάδας, αλλά και τα εκλογικά τους συστήματα είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους!

Στη Γαλλία υπάρχει προεδρική δημοκρατία ενώ στην Ελλάδα κοινοβουλευτική! Ο ισχυρός είναι ο Πρόεδρος και όχι ο Πρωθυπουργός και οι βουλευτές!

Στην Γαλλία οι βουλευτικές έδρες είναι μονοεδρικές και άρα η επιλογή είναι ιδιαίτερα προσωπική!

Στην Γαλλία η εκτελεστική εξουσία έχει κανόνες που απαγορεύουν την εμπλοκή των πολιτικών στην διοίκηση των δημοσίων υποθέσεων! Το κράτος εκεί λειτουργεί και χωρίς τους πολιτικούς!

Και κυρίως στη Γαλλία από το 1885 η εκπαίδευση, η υγεία, το περιβάλλον αστικό και μη, η στέγη και η κοινωνική μέριμνα ανήκει στους Δήμους που επιβάλουν και εισπράττουν τους δύο μεγάλους φόρους. Τον φόρο εισοδήματος και τον φόρο ακίνητης περιουσίας, αλλά και όλα τα τέλη κυκλοφορίας! Για αυτά τα δημόσια αγαθά η κρίση και η συμμετοχή των πολιτών γίνεται στις δημοτικές εκλογές και όχι στις βουλευτικές!

Στην ουσία! Στην Γαλλία η δημοκρατία είναι βαθιά ριζωμένη σε όλη την κοινωνία γιατί οι ίδιοι οι πολίτες κατέκτησαν συστήματα διακυβέρνησης που τους βάζουν άμεσα και υποχρεωτικά σε ενεργό συμμετοχή για την επίλυση των προβλημάτων τους!

Σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου η επίλυση των προβλημάτων  γίνεται μακριά από τους πολίτες που στην ουσία δεν συμμετέχουν πουθενά αφού τα συστήματα διακυβέρνησης είναι σκληρά μονοπρόσωπα και συγκεντρωτικά!

Στην Ελλάδα οι αρχηγοί μας είναι οι σωτήρες. Και στην Ελλάδα στους εκατό ανθρώπους υπάρχουν 110 γνώμες  του καφενείου!  Αντίθετα στη Γαλλία σωτήρες είναι οι ίδιοι οι πολίτες που με τις αποφάσεις τους στις εκλογές θα υποστούν και τις συνέπειες!