Πολιτικό σύστημα και σύστημα διακυβέρνησης σε επίπεδα ευτελισμού

Δύο πρόσφατα γεγονότα από τα χιλιάδες μας φωτογραφίζουν την ωμή πραγματικότητα για το κράτος στο οποίο ζούμε. Για το κράτος που οι νέοι άνθρωποι φεύγουν γιατί δεν έχουν μέλλον ανάλογο των δυνατοτήτων τους και των οραμάτων τους.

Σε ειδική συνάντηση την οποία ανακοίνωσαν οι τοπικοί άρχοντες μας σχεδόν στα μέσα του καλοκαιριού και έμπλεοι ευφροσύνης και ίσως και υπερηφάνειας με τις σχετικές φωτογραφίες υπέγραψαν, ως μέγα γεγονός,  την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων στον εργολάβο!

Ο διορισμένος από την κυβέρνηση πρόεδρος του νοσοκομείου σε ειδικό δελτίο τύπου με περηφάνεια μας ανακοινώνει ότι έρχεται για ένα μήνα στο νοσοκομείο μας ένας παθολόγος! Και καλεί τους πολίτες να του βρούνε σπίτι!!!

Η αυτοτέλεια και η αυτάρκεια του Δήμου, δηλαδή του πρώτου κυττάρου της δημοκρατίας μας σε όλη την μεγαλοπρέπεια τους!

Και η λειτουργία της κυβέρνησης του κράτους μας στο πρώτο αγαθό που είναι η υγεία των ανθρώπων επίσης σε όλης την μεγαλοπρέπεια της!

Κανένας από τους πολιτικούς εκεί στην πλατεία συντάγματος, και τις κεντροαριστεράς, που οι πολιτικοί γύπες επικαλούνται, δεν βλέπει ότι ο εφησυχασμός και ο ωχαδελφισμός της κοινωνίας μας οφείλεται στον ευνουχισμένο Δήμο. Κανένας δεν βλέπει ότι το πρόβλημα της υγείας δεν είναι οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών αλλά η με κάθε τρόπο και μέσο του κ. Μητσοτάκη καθοδήγηση των ανθρώπων στην ιδιωτική υγεία!

Πληρώνουν οι πολίτες για να μαζεύει ο Δήμος τα σκουπίδια τους. Και αντί ο Δήμος, ως μοναδικός υπεύθυνος να καθορίζει τον καλύτερο και τον φτηνότερο τρόπο της αποκομιδής, αυτό το εμποδίζει με πολλούς τρόπους η κυβέρνηση, με σκοπό να καταστήσει τον Δήμο αναποτελεσματικό ώστε τα σκουπίδια να πάνε σε ιδιώτη, ή να δυσφημίσει των αντίπαλο πολιτικά δήμαρχο!

Στέλνει η κυβέρνηση έναν παθολόγο για μια βδομάδα ή για έναν μήνα πότε, πότε, και μετά βεβαιότητας μας οδηγεί στέλνει στον ιδιώτη γιατρό αφού είναι γνωστό ότι η ειδικότητα της παθολογίας είναι η βάση όλων των άλλων ειδικοτήτων και απαιτεί γνώση του ιστορικού όχι μόνο του ασθενούς αλλά και των παππούδων του… (οικογενειακοί γιατροί)….   

Αυτό δεν είναι κράτος των πολιτών αλλά των πολιτικών.