Ελλάς: Είμαστε ένα χωριό που κρύβει την γύμνια του… δημόσια    

Αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας ξεπερνούν κάθε φαντασία. Αρχίζεις να σκέπτεσαι και να αναρωτιέσαι εάν ζεις στον πραγματικό κόσμο ή σε κάποιον εξωγήινο. Χαμός και αναταράξεις στην κεντροαριστερά! Στον προοδευτικό χώρο! Όχι ότι πάει πίσω η δεξιά. Μόνο που εκεί υπάρχει ο μεγάλος.

Ο Μητσοτάκης πάει στην σύσκεψη των 90 αρχηγών κρατών του ενός τρίτου του πληθυσμού του κόσμου για την Ουκρανία όπου συγκρούονται τα δύο μεγαθήρια της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων και παρουσιάζεται ως συμμέτοχος σε αυτήν  ενώ είναι σφουγκοκωλάριος της.

Επέβαλαν οι μεγάλοι την συμφωνία των Πρεσπών για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, Κοκορεύονται οι δύο πρώην πρωθυπουργοί για τις Πρέσπες και ο Μητσοτάκης ορθώνει το ανύπαρκτο ανάστημα του απέναντι τους με το «βαστάτε με και ας κλαίω».

Ο Τσίπρας φτιάχνει ίδρυμα για να μας πει για την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων και αγνοεί ότι το συγκεντρωτικό σύστημα διακυβέρνησης που ως πρωθυπουργός ανέχθηκε και υπηρέτησε τον κατέβασε στο 17% γιατί προεκλογικά μίλησε για συνεργασίες.

Ο Δούκας κέρδισε τον Μπακογιάννη στην Αθήνα, ή  μάλλον έχασε ο Μπακογιάννης και πριν καλά, καλά καθίσει στην καρέκλα θέλει να γίνει  χαλίφης στη θέση του Χαλίφη στο χαλιφάτο του 13%.

Ο νεοφερμένος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να ξεκινήσουν οι συνεργασίες των κομμάτων από τους Δήμους, τα επιμελητήρια και τα συνδικάτα στις προσεχείς εκλογές και αγνοεί ότι και οι τρεις αυτοί φορείς αποστεωμένοι και ευνουχισμένοι, είναι παρακολούθημα του συστήματος της κεντρικής εξουσίας και όχι εκπροσώπησης και συμμετοχής των πολιτών.

Τουλάχιστον πενήντα και βάλε, βουλευτές και κομματικά στελέχη, σωτήρες και επίδοξοι ηγέτες του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου της πλατείας Συντάγματος, αγνοώντας ότι το σύστημα των κομμάτων τους είναι αρχηγικό και συγκεντρωτικό βγήκαν σαν μαϊντανοί για να διατηρήσουν τις καρέκλες τους και να μας πουν ότι είναι πρωτοπόροι στα νέα σχήματα της ενότητας τάχα μου  των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στον μπαμπούλα!

Στο δημοτικό συμβούλιο κάθισαν δίπλα δίπλα, ο δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης. Ο ένας δούλευε τον άλλο και οι δύο τους Κώτες! Όσους δηλαδή παρακολουθούσαν και αναρωτιόντουσαν εάν ακούνε καλά για συνεργασίες ενώ ο ένας έχει πάρει και τα σώβρακα του άλλου. 

Και το σοβαρότερο! Κανένας μα κανένας από όλους αυτούς δεν αναλογίστηκε γιατί οι πολίτες είναι στην παραλία, στους καναπέδες τους, στη δουλειά τους, στην επιβίωση τους.  Και οι πεντακόσιοι περίπου σωτήρες μας όλων των κομμάτων εξαντλούνται καθημερινά ψυχικά και σωματικά στα κανάλια για να σώσουν τα άλλα δέκα εκατομμύρια που είναι εθισμένα στον εφησυχασμό και τον ωχαδερφισμό που οι σωτήρες τα μετέτρεψαν. Δηλαδή για να σώσουν τον εαυτό τους και την καρέκλα τους….