Φρέντι Μπελέρης: Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται γίνεται φάρσα

Στα εθνικά θέματα η μνήμη και η αλήθεια είναι οι προστάτες του Έθνους.

Ο Φρέντι Μπελέρης εκλέχτηκε δήμαρχος Χειμάρρας της Αλβανίας, αλλά οι αρχές τον φυλάκισαν γιατί θεωρήθηκε από αλβανικό δικαστήριο ότι δωροδόκησε ψηφοφόρους για την εκλογή του! Μέχρι σήμερα βρίσκεται στις φυλακές για ένα σχεδόν χρόνο και όπως ήταν αναμενόμενο η ελληνική κοινή γνώμη είναι αναστατωμένη για την συμπεριφορά των αλβανικών αρχών απέναντι της ελληνικής μειονότητας.

Αυτό ήταν η αφορμή για να υπάρχει ψυχρότητα στις σχέσεις μας με την Αλβανία και φυσικά η δήθεν αιτία για να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη για την Ευρωβουλή!

Διαβάζοντας στα Αθηναϊκά μέσα με την ευκαιρία της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ, μαθαίνουμε ότι ο Φρέντι την νύχτα της 18ης – 19ης Μαρτίου 1995 συνελήφθη μαζί με άλλα 6 άτομα από Έλληνες συνοριοφύλακες κοντά στο Δελβινάκι των Ιωαννίνων σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, επειδή στο πορτμπαγκαζ  του αυτοκινήτου είχαν βρεθεί 9 αυτόματα πολεμικά όπλα Καλάζνικοφ, 2 πιστόλια τουκάρεφ, ξιφολόγχες, ασύρματοι, φόρμες παραλλαγής και κουκούλες!

Το επόμενο 24ωρο η αστυνομία διαρρέει ότι έπιασε του «δράστες της Επισκοπής» και ότι οι επτά συλληφθέντες Έλληνες και ελληνικής καταγωγής Βορειοηπειρώτες αποτελούν την οργάνωση ΜΑΒΗ (Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου) και σε έρευνα στην Αθήνα ανακαλύφθηκαν και άλλα Καλάζνικοφ, το οποία πέραν πάσης αμφιβολίας είναι αυτά που είχαν παρθεί ως λάφυρα από το αλβανικό στρατόπεδο της Επισκοπής το οποίο υπέστη επίθεση από το ΜΑΒΗ με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν δύο Αλβανοί στρατιωτικοί!

«Στην κατ’ έφεση δίκη τους που έγινε στον Κορυδαλλό στις 19.5.1999, το Εφετείο Αθηνών στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και κεκλεισμένων των θυρών για λόγους εθνικής ασφαλείας με την υπ’ αριθμ 752/99 απόφαση του μείωσε τις ποινές στους 12 – 18 μήνες και έτσι έκλεισε οριστικά η πολύκροτη υπόθεση»

Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα και στην Κύπρο με βόμβες σε Τζαμιά και επιθέσεις σε μουσουλμανικά χωριά. Όχι με έναν Μπελέρη, αλλά με έναν Σαμφών! Στην Κύπρο χάσαμε μια πατρίδα γιατί παίζαμε με την φωτιά του εθνικισμού και του Θρησκευτικού φανατισμού. Εδώ με τον Μπελέρη το προλάβαμε, βλέπετε είχαμε πάθει, αλλά και γιατί το 1995 ήταν ο Ανδρέας που απαίτησε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Γρήγορα όμως το ξεχάσαμε και το κακούργημα μετατράπηκε το 1999 σε πλημμέλημα!

Απλά ξεχνάμε και για λίγες ψήφους πουλάμε την ψυχή μας στον άκρατο εθνικισμό, γινόμαστε μακεδονομάχοι και τιμούμε αυτούς που παρ’ ολίγον να μας έβαζαν σε νέες περιπέτειες με την γείτονα, χωρίς λόγο και αιτία. Και δυστυχώς έχουμε και την εντύπωση ότι ξεχνούν και οι άλλοι λαοί όπως οι Αλβανοί με τον εθνικιστή Μπελέρη που με 9 Καλάζνικοφ θα έκανε επανάσταση!!

Για τον Σαμψών της Κύπρου το μάθημα το πήραμε αφού πρώτα πληρώσαμε με γη και με αίμα. Για τον Μπελέρη ας μην αναρωτιόμαστε γιατί η Αλβανία μας στραβοκοιτάζει.