Δημόσια Υγεία: Μην αμφιβάλετε πως θα έρθει η μέρα που θα πληρώνουμε ακριβά για να ζήσουμε

Μην αμφιβάλετε πως θα έρθει η μέρα που θα πληρώνουμε ακριβά για να ζήσουμε.

Και φυσικά εάν έχουμε να πληρώνουμε, αφού σταδιακά μπαίνει το χέρι της Εφορίας βαθιά στην τσέπη μας και τα καταναλωτικά αγαθά έχουν φτάσει στα ύψη εξ αιτίας της κερδοσκοπίας των λίγων.

Κατεδαφίζεται το ΕΣΥ που ήταν το μόνο αποκούμπι του φτωχού και του μεσαίου. Που έστω και με κάποιο ευχαριστώ σε λίγους γιατρούς μπορούσες να ζήσεις με αξιοπρέπεια.

Όμως η εξέλιξη θα είναι οδυνηρή και την βλέπουμε καθημερινά με αυτήν την κυβέρνηση. Την βλέπουμε στο δικό μας νοσοκομείο. Την βλέπουμε στους συγγενείς και στους φίλους που για να γίνουν καλά τρέχουν στην Αθήνα και τα ακουμπάνε ακριβά στους κλινικάρχες.

Ο νόμος του Μητσοτάκη προβλέπει την δυνατότητα δημιουργίας εξωτερικών ιατρείων στους γιατρούς του ΕΣΥ και την δυνατότητα των ιδιωτών γιατρών να μπαίνουν στα νοσοκομεία! Αφού φυσικά πρώτα θα περνάς από την μαρμάγκα! Στην ουσία καταργείται η αποκλειστική σχέση εργασίας του γιατρού με το δημόσιο! Παύει να υπάρχει το κάστρο του κράτους για την ισότιμη μεταχείριση των ασθενών πολιτών του για το οποίο αγωνίστηκαν και αγωνίζονται χιλιάδες έντιμοι γιατροί και νοσηλευτές και τώρα καταλαμβάνεται από τους θιασώτες του χρήματος.

Το είδαμε με τον έντιμο παθολόγο του νοσοκομείου μας. Που είδε και απόειδε, μόνος του 24σερεις ώρες το 24ωρο, και τα βρόντηξε και άνοιξε ιδιωτικό ιατρείο! Τώρα δεν θα χρειάζεται ούτε αυτό! Πριν πας στο νοσοκομείο θα πρέπει να περάσεις από το ιδιωτικό ιατρείο!.  Και αυτό γιατί αυτή η κυβέρνηση αντί να στηρίξει το ΕΣΥ και τους γιατρούς και νοσηλευτές μεταφέρει τα βάρη στους πολίτες. 

Στην Κω με εξαίρεση τους ονειροπόλους του ΚΚΕ μάλλον δεν υπάρχουν τοπικά κόμματα για να αντιδράσουν. Και αυτά έχουν καταληφθεί από πολιτικούς με υστερόβουλες σκέψεις. Καμιά ανακοίνωση. Καμιά έστω ενυπόγραφη διαμαρτυρία από τους δημοκράτες. ΣΙΩΠΗ! Που σε μένα δεν αρμόζει και έστω με αυτήν την ενυπόγραφη διαμαρτυρία μπορώ να συμμετάσχω στην πανελλαδική απεργία.

ΣΙΩΠΗ από τους περισσότερους! Λες και όλοι είναι ματσωμένοι! Αλλά και εάν είναι σίγουρα κάποιος δίπλα τους δεν έχει, αλλά δεν τους νοιάζει!

Και να είστε σίγουροι ότι θα έρθει η ημέρα που κάποιοι υποψήφιοι από όσους δεν μιλούν τώρα θα υποσχεθούν την ανατροπή, αλλά θα είναι αργά, γιατί οι αλλαγές αυτές δύσκολα ανατρέπονται.

Το ανοσιούργημα της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ καλύπτεται περίτεχνα στην Κω με την υπόσχεση του νέου νοσοκομείου στο οποίο εάν γίνει θα μπαινοβγαίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές, εάν υπάρχουν, έχοντας στην τσέπη το μπλοκ της απόδειξης είσπραξης, ανάλογη με τον πόνο του ασθενή και την τσέπη του συγγενή.

Σας ευχαριστώ Κ. Καϊσερλης π. Δήμαρχος Κω.