Δημοτική Κοινότητα Πόλης: Μια άσκοπη αντιπαράθεση προέδρων

Παρακολουθούμε την αντιπαράθεση μέσω γραπτών κειμένων και δελτίων τύπου μεταξύ του τέως προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας της πόλης αγαπητού Βασίλη Χαδούλη και του σημερινού προέδρου αγαπητού επίσης Σάκη Χατζηπέτρου και είμαστε βέβαιοι ότι ένας απλός πολίτης δεν θα καταλάβει τίποτε.

Ο πολίτης δεν θα μάθει και ούτε θα κρίνει ότι κάτι καλό συνέβαινε στο παρελθόν επί προεδρίας του Βασίλη ή κάτι καλό αρχίζει να γίνεται σήμερα. Και μιλάμε για ένα όργανο 11 συμβούλων εκπροσώπων μας που θέλουν να προσφέρουν, που θα αφιερώσουν την ζωή τους τα προσεχή πέντε χρόνια για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών όπως λένε οι νόμοι.

Εάν ο πρόεδρος και το Κοινοτικό Συμβούλιο της πόλης δεν ενημερωθεί και δεν μάθει ποια είναι η αποστολή και ποιες είναι οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες της Δημοτικής Κοινότητας της πόλης. Τι χρήματα θα διαχειριστεί και πόσους υπαλλήλους θα έχει.

Εάν δεν μάθει τι χρήματα έχει ο Δήμος. Ποιοι είναι οι υπάλληλοι και ποιες είναι η ετήσιες δυνατότητες του. Τις εκκρεμότητες και ποιες είναι οι προτεραιότητες του για την πόλη..

Εάν το Κοινοτικό Συμβούλιο της πόλης δεν ενημερωθεί και δεν μάθει ποια είναι η οντότητα του Δήμου μας, κομμάτι του οποίου είναι η πόλη και το συμβούλιο που την εκπροσωπεί και τι αναλογεί στην πόλη.

Εάν όλα αυτά δεν τα μάθει ο πρόεδρος και οι δέκα συνάδελφοι σύμβουλοι του, τότε ο πολίτης και όλη η κοινωνία θα έχουν άγρια μεσάνυχτα. Δεν θα μπορούν να κρίνουν τις εργασίες τους και το σπουδαιότερο δεν θα είναι ικανοί να συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν το συμβούλιο στις προσπάθειες του.

Το εάν έχει ή δεν έχει γραμματέα ο πρόεδρος. Εάν συνεδριάζει ή δεν συνεδριάζει το συμβούλιο. Εάν όλοι αγαπάμε την πόλη και πρέπει να την προσέξουμε είναι χωρίς ουσία και σκοπό όταν κανένας ακόμα και οι ίδιοι δεν θα ξέρουν τι είναι και τι κάνει το τοπικό συμβούλιο της πόλης.

Είμαστε στην αρχή μιας νέας πενταετίας. Αξίζει να μάθουν πρώτα ποιόν πήγαν να υπηρετήσουν, τι να κάνουν, τι χρήματα και δυνατότητες έχουν να τα υλοποιήσουν. Ας καθίσουν και οι 11 σαν ομάδα και ας σκεφτούν πρώτα ότι υπηρετούν ανθρώπους με μυαλό και όχι ζώα και πως πρέπει σοβαρά να προετοιμαστούν.

Και εάν όλα αυτά γίνουν και αφού ενημερώσουν τους πολίτες για αυτά που έμαθαν και αποφάσισαν, τότε έχουν καιρό να συγκρουστούν, αφού η σύγκρουση τουλάχιστον θα έχει περιεχόμενο και αιτίες για πολιτικές αντιπαραθέσεις.