Πανεπιστήμια: Τίποτε το καινούργιο! Ιδιωτικά όπως και όλα τα άλλα αγαθά

Γίνεται χαμός για το τίποτε. Όχι σε όλους φυσικά, στους μισούς.  Χαμός και στους σημερινούς φοιτητές που με εξετάσεις μπήκαν στα δικά μας και τώρα θα βλέπουν να τους ανταγωνίζονται στην αγορά εργασίας συνάδελφοι τους πτυχιούχοι των ιδιωτικών που τα πτυχία τους τα έχουν αγοράσει!

Όχι ότι δεν αγόρασαν και οι σημερινοί φοιτητές των δημόσιων πανεπιστημίων το πτυχίο τους. Εάν υπολογίσεις πόσα έδωσαν οι γονείς στα φροντιστήρια από το δημοτικό μέχρι το λύκειο και πόσα δίνουν μακριά από το σπίτι τους στα πανεπιστήμια μάλλον θα τα ισοσκελίσεις με το ιδιωτικό. 

Τουλάχιστον με το ιδιωτικό πανεπιστήμιο δεν θα χρειάζονται και τα φροντιστήρια στα σχολεία. Θα σταματήσουν και τα πήγαινε έλα και τις βενζίνες οι γονείς. Εδώ θα διαλέγεις και μάλιστα χωρίς άγχος. Θα πληρώνεις και θα παίρνεις το πτυχίο. Άλλωστε, όπως συνηθίσαμε στην μαγική αυτή χώρα,  τον επιτυχημένο επιχειρηματία δεν τον κάνουν τα πτυχία, αλλά η ικανότητα και η μαγκιά…

Η σούμα στα έξοδα μέχρι να πάρεις το πτυχίο στο δημόσιο ή στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο θα είναι η ίδια. Και επειδή στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις, φαντάσου να έχεις και ένα πτυχίο στα Αγγλικά που να γράφει ΧΑΒΡΑΝΤ αντί ΧΑΡΒΑΝΤ. Αλλού είναι το πρόβλημα που δεν το ‘πιασε κανένας από αυτούς της λεγόμενης μεσαίας τάξης. Από αυτούς δηλαδή που το μαξιλάρι, δηλαδή το αφορολόγητο απόθεμα κρατά ακόμα και μπορεί να πληρώνει.

Επειδή στην Ελλάδα είμαστε ότι φάμε και ότι πιούμε, Κανένας δεν κάθισε να σκεφτεί γιατί ίσα, ίσα τα βγάζουμε με ωρομίσθιους και εποχικούς στα σχολεία και στα νοσοκομεία και στους Δήμους και στο δημόσιο και είμαστε χαρούμενοι!

Επειδή στην Ελλάδα είμαστε της καλοπέρασης και ας πάει και το παλιάμπελο κανένας από την λεγόμενη μεσαία τάξη δεν σκέφτηκε γιατί του περισσεύουν χρήματα για φροντιστήρια και κλινικές.

Και όμως η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, δηλαδή οι δανειστές, μας προειδοποίησαν ότι θα βάλουν χέρι στα αφορολόγητα. Η οριζόντια φορολόγηση είναι η προειδοποίηση. Το 2032 να είστε σίγουροι ότι θα ξετινάξουν τα μαξιλάρια της μεσαίας τάξης για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους.

Και τότε τα φροντιστήρια, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και οι κλινικές θα είναι για το ένα τρίτο του πληθυσμού και όχι για τα δύο τρίτα που είναι σήμερα.

Χαμός από κάποιους ή ξεχαμός από κάποιους άλλους άδικα γίνεται. Το που πάμε δεν το είδαμε ακόμα. Ζούμε με δανεικά χρήματα.