Σάκης Χατζηπέτρος: Μια περίπτωση αναποτελεσματικής αγανάκτησης για το νοσοκομείο

Ο αγαπητός σε όλους μας Σάκης Χατζηπέτρος ξεχωρίζει για την αγνότητα και τα ιδιοτέλεια του. Είναι στην ουσία ένας μεταξύ όλων ημών που επιθυμούν να είναι πάντα γελαστοί, να μην στεναχωρούν τους συνανθρώπους τους και στο βαθμό που μπορούν και τους επιτρέπουν οι δυνάμεις τους να τους βοηθούν.

Ο Σάκης λοιπόν ένας απλός φιλήσυχος άνθρωπος, μακράν της πολιτικής, έκανε το λάθος να μπερδέψει με αυτήν. Όχι ότι δεν έπρεπε. Αντίθετα τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά και στην πολιτική. Αλλά. Υπάρχει και το αλλά. Πριν το αποφασίσει θα έπρεπε να μάθει και εάν όχι, μετά την εκλογή του θα έπρεπε να απαιτήσει να μάθει .

Τον Σάκη, που τον γνωρίζει ο κόσμος, του απέδειξαν με τον αριθμό των ψήφο που του έδωσαν, ότι τον εκτιμούν ως άνθρωπο. Άλλο όμως είναι να εκτιμάς τον άνθρωπο και άλλο τον πολιτικό. Και ο Σάκης δεν είναι ούτε έμαθε τι είναι ο πολιτικός και τι πρέπει να κάνει.

Έγινε λοιπόν ο Σάκης εξαιτίας των ψήφων και της εκτίμησης πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου της πόλης. Ενός θεσμικού οργάνου αποτελούμενο από 11 συμπατριώτες μας, εκλεγμένων από πάνδημη ψηφοφορία, για να υπηρετήσουν την πόλη τους και το νησί τους που αγαπούν πάρα πολύ.

Και από τότε αρχίζουν τα δύσκολα. Μπήκε στον ωκεανό χωρίς να ξέρει κολύμπι. Και άρχισε να τσαλαβουτά, μόνος του, άντε και με τον έτερο καλό συμπατριώτη μας τον φίλο Μανώλη! Να κλείσει μια τρύπα. Να μαζέψει κάτι σκουπίδια και πολλά άλλα καθημερινά μικρά προβλήματα.

Ο Σάκης με την μεγάλη καρδιά και την τεράστια δύναμη μέσα του να κλείνει τις λακκούβες, μέχρι που προχθές στην συνέντευξη του στην δημοτική τηλεόραση που διαβάσαμε στην AegeaNews έπιασε και το τεράστιο θέμα της δημόσιας υγείας εκνευρισμένος για την κατάντια του νοσοκομείου μας, παροτρύνοντας μας μάλιστα να ξεσηκωθούμε ! Από την λακκούβα του πεζόδρομου, στο…, Έβερεστ της δημόσιας υγείας!!!

Και αυτό γιατί κανένας δεν πήρε αυτό το ακατέργαστο διαμάντι να το καθαρίσει και να το γυαλίσει. Κανένας δεν του είπε ποια είναι η αποστολή του. Κανένας δεν του είπε ποια θα είναι η αποστολή του συμβουλίου του. Κανένας δεν του είπε τι κάνει ο Δήμος και τι το τοπικό συμβούλιο. Κανένας δεν του είπε τι χρήματα έχει ο Δήμος και πόσα από αυτά και για   που θα διαχειριστεί ο ίδιος και το συμβούλιο του. Κανένας δεν του είπε πόσους υπαλλήλους θα έχει και για ποιους σκοπούς. Κανένας, ρε αδελφέ, όπως και όλους τους άλλους συναδέλφους του δεν τους μίλησαν για την αυτοδιοίκηση και ποιος είναι αυτός ο Δήμος, τι έχει και τι μπορεί να κάνει.

Γιατί κανένας, από αυτούς τους κανένας, δεν θέλει τον Σάκη πολιτικό. Γιατί εάν ο Σάκης μάθει, τότε κινδυνεύει η δική τους θέση. Είναι αναλώσιμος, απλά τον έχουν για άλλοθι της εντιμότητας και της καλοσύνης. 

Κώστας Καϊσερλης.