Οφθαλμόν αντί οφθαλμού! Κάτι δεν πάει καλά σε ότι πιστευουμε

Μια αυτοθυσία και ο οφθαλμός αντί οφθαλμού!

Αυτή η απάνθρωπη προτροπή που πρυτανεύει στην ιστορική διαδρομή των Εβραίων βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με όσα διακήρυξε η δική μας Θρησκεία και είναι στον σκληρό πυρήνα της πίστης μας.

Το πως φτάσαμε να έχουμε μέχρι σήμερα  50 χιλιάδες νεκρούς στην Παλαιστίνη, κυρίως παιδιά και γυναίκες, σίγουρα δεν ξεκίνησαν ως αντίποινα από την σφαγή των 1.500 Εβραίων από τους Παλαιστίνιους.

Το οφθαλμόν αντί οφθαλμού που ξεκίνησε πριν από 4 χιλιάδες χρόνια και διαιωνίζεται μέχρι σήμερα από την μια και από την άλλη πλευρά, στην ουσία παραπέμπει σε αυτά που με την μαεστρία του γραπτού λόγου ο αγαπητός μας δάσκαλος Νίκος Παπαχαρτοφίλης κατέγραψε με μια λέξη ως «το κακόν» του ανθρώπινου γένους.

Οφθαλμόν λοιπόν αντί οφθαλμού, που δεν σταματά ποτέ και που δεν πρόκειται να σταματήσει όσο και αν το Ισραήλ επιθυμεί να εξαλείψει την Χαμάς και όσο αν πιστεύουν κάποιοι ότι οι οφθαλμοί είναι μόνο στην μία πλευρά και όχι και στους άλλους.

Το πρόβλημα όμως είναι αλλού πέρα από το υπαρκτό γεγονός της Παλαιστίνης και των Εβραίων που θα πρέπει να μας προβληματίσει!

Πως να πιστέψεις στις διδαχές της Χριστιανικής Θρησκείας και την Καινή Διαθήκη στην οποία ορκίζονται και βαπτίζονται δισεκατομμύρια κόσμου όταν την ίδια στιγμή οι ηγεσίες τους θυσιάζουν στον Θεό των Εβραίων και στο θυσιαστήριο ανερυθρίαστα βάζουν τα βγαλμένα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων χωρίς να σταματούν εδώ και 2024 χρόνια από την γέννηση του Θεανθρώπου.

Το δυστύχημα και αυτό με ευθύνη όλων των ηγετών που εμείς ψηφίζουμε είναι ότι και κάποιοι Χριστιανοί που πίστεψαν στον θεό της Αγάπης και όχι στον Θεό των Ιουδαίων την πάτησαν. Γιατί όπως μας υπογραμμίζει ο φίλος Νίκος πίστεψαν στην Ελπίδα και στην Σωτηρία των Ψυχών!

Ένας από αυτούς ήταν και ο 25χρονος στρατιώτης των ΗΠΑ που μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ θυσιάστηκε φωνάζοντας καιόμενος «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» Είναι από τους λίγους που με αυτοθυσία δείχνουν τον δρόμο της ωμής πραγματικότητας και της πίστης γυρίζοντας και το άλλο μάγουλο.