Η «πολιτική διακήρυξη» του Χατζημάρκου και τα καθρεφτάκια στους Ιθαγενείς

Δύο κείμενα είδαν το φως της δημοσιότητας την ίδια ημέρα. Το ένα μας ενημερώνει ότι ο Περιφερειάρχης μας έχει προχωρήσει σε….. πολιτική διακήρυξη που την μαθαίνουμε για πρώτη φορά και το άλλο μας αράδιασε καμιά δεκαπενταριά πολιτιστικούς φορείς της Δωδεκανήσου στους οποίους ο κ. Χατζημάρκος μοιράζει τριχίλιαρα!!

Σας μεταφέρουμε αυτούσια την πολιτική του διακήρυξη:

« Η σύγχρονη αντίληψη της αποκέντρωσης περιγράφεται στο δίπτυχο «συμμετοχική διοίκηση – αποκεντρωμένη διακυβέρνηση», στην αρχή της ισοτιμίας, χωρίς αποκλεισμούς, κάνοντας πράξη την ενδοπεριφερειακή συνοχή και την περιφερειακή συνείδηση»

Μας λέει ότι αυτήν υπηρετεί με συνέπεια και αυτή πλέον έχει εμπεδωθεί σε μεγάλο βαθμό, στο σύνολο των νησιών του Νότιου Αιγαίου και μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου!!

Και την ίδια ώρα του θαύματος της…. «συμμετοχικής διοίκησης και της αποκεντρωμένης διακυβέρνησης» μοιράζει καθρεφτάκια στους Ιθαγενείς για να τον δοξάσουν!!.

Και αυτοί φυσικά τα δέχονται! Οι Δήμαρχοι των πάλαι ποτέ ισχυρών και πρωτοπόρων Δήμων υποκλίνονται και ο Δήμος της Ρόδου όπως και ο Δήμος της Κω έχουν μετατραπεί σε οδοκαθαριστές γλείφοντας το χέρι του μάγου Περιφερειάρχη μπας και τους δώσει το τριχίλιαρο για να κάνουν Απόκριες….

Ποιοι? Οι σύγχρονοι δήμαρχοι, συνάδελφοι των παλαιών δημάρχων και κοινοταρχών που πάλεψαν για την κατάργηση των κυβερνητικών νομαρχών οι οποίοι μοίραζαν λεφτά. Οι δήμαρχοι και Κοινοτάρχες που αγωνίστηκαν για την δημιουργία δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης προγραμματικού σκοπού και όχι διαχείρισης και διανομής χρημάτων.

Αυτή την «σύγχρονη αντίληψη της αποκέντρωσης» όπου μια περιφέρεια με δεκάδες νησιά με εντελώς ξεχωριστές και διαφορετικές κοινωνικές και οικονομικές δομές, ανάγκες και συμφέροντα μετατρέπεται σε έναν τεράστιο μονοπρόσωπο Δήμο με κυρίαρχο τον μάγο Χατζημάρκο και με τις ευλογίες του ηγέτη Μητσοτάκη που δεν γουστάρει 500 Δήμους να κάνουν το κουμάντο τους αλλά δεκατρείς μικρούς, κάτω από αυτόν πρωθυπουργούς.

Και ο Δήμαρχος μας όχι μόνο το ανέχεται αλλά και συμβάλει στην «εμπέδωση» της «σύγχρονης αντίληψης» του κ. Χατζημάρκου για την «συμμετοχική διοίκηση και την αποκεντρωμένη διακυβέρνηση» αποδεχόμενος την μοίρα των Ιθαγενών της Αφρικής!!!