Νοσοκομείο: Εάν είναι δυνατόν. Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο

Το διαβάσαμε, το ξαναδιαβάσαμε, κοιτάζαμε ο ένας τον άλλο στην σύνταξη και τελικά βγάλαμε το συμπέρασμα ότι δεν μας δουλεύουν τα χέρια αλλά το ίδιο το πρόσωπο (Μητσοτάκης).

Ο μάγος κ. Χατζημάρκος ανακοινώνει μεγαλοστόμως την χρηματοδότηση του νοσοκομείου για την αγορά ενός εργαλείου και ο διοικητής του νοσοκομείου δημοσίως και με δελτίο τύπου τον ευχαριστεί για την μεγαθυμία του!

Τα χρήματα τα δίνουν οι πολίτες με τους φόρους τους και την μοιρασιά την κάνει ο πρωθυπουργός. Δίνει στον υπουργό. Μερικά δίνει στον περιφερειάρχη και κάποια λίγα στον δήμαρχο! Και οι τρεις τους δίνουν χρήματα στο νοσοκομείο για να συντηρηθεί το σύστημα της κάθετης εξουσίας  Και εμείς, δηλαδή αυτοί που δίνουν τα χρήματα στον πρωθυπουργό παίρνουν τα…ρέστα και τους χειροκροτούμε.

Τρεις καθετοποιημένες μονοπρόσωπες εξουσίες προερχόμενες από τον λαό παίζουν το παιχνίδι της εξουσίας στην Ελλάδα. Πρωθυπουργός και υπουργός, Περιφερειάρχης, Δήμαρχος. Και από κάτω χιλιάδες διορισμένοι  πρόεδροι και σύμβουλοι συγχαίρουν αλλήλους και αναλόγως με την περίσταση έναν από τους τρεις για την διαιώνιση του συστήματος.

Η δουλειά έχει στηθεί με μαεστρία. Δεν αφήνουν τίποτε να πέσει κάτω. Δεν το φτιάχνει ο υπουργός? Να ο περιφερειάρχης με το μηχάνημα. Δεν δίνει ο Περιφερειάρχης? Να ο δήμαρχος να προσφέρει τα ενοίκια. Και στο τέλος αν χρειαστεί όταν οι τρεις τους δεν τα κάνουν καλά,  Να ο αρχηγός πρωθυπουργός με ένα νοσοκομείο….

Και εσύ λαέ τρέχε στο Μετροπόλιταν και στο Υγείας και ακούμπα το υστέρημα σου.