Α. Αβρίθης: Μια ακτίνα φωτός μέσα στο μαύρο σκοτάδι

Για μια άλλη φορά ο αγαπητός μας νεαρός Αντώνης Αβρίθης μας εξέπληξε.

Και δεν είναι η νέα ανακάλυψη του στον τομέα της παλαιοντολογίας, ενός επιστημονικού κλάδου στον οποίο αφιέρωσαν την ζωή τους εκατοντάδες, χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο με σκοπό την εξερεύνηση της πορείας του πλανήτη μας τα εκατομμύρια χρόνια ζωής του.

Είναι η πορεία ενός νεαρού, μόλις 23 ετών, συμπατριώτη μας, σε σύγκριση με αυτήν των 60 και των 70 χρόνων σημερινών συμπατριωτών μας που η μια ζωή και συμπεριφορά απέχει από την άλλη όσο η γη από τον ήλιο. Είναι η πορεία ενός νέου που θέλει να μας θυμίσει ότι στην Κω υπάρχουν νέοι επιστήμονες, εκατοντάδες νέοι επιχειρηματίες που χαράζουν τον δικό τους δρόμο.

Ο νεαρός Αντώνης, κατά πάσα πιθανότητα και ενάντια στην θέληση και στις απόψεις των δικών του, μας λέει ότι αυτός που θέλει, αυτός που πιστεύει όταν είναι νέος που το αίμα του βράζει μπορεί να κατορθώσει θαύματα. Αρκεί να τον στηρίξουν. Αρκεί να του δώσουν χώρο.

Ανακάλυψε ο Αντώνης σε συνεργασία με τον καθηγητή του τους τελευταίους τριώνυχες που έζησαν στην Κω κάνοντας γνωστό το νησί μας στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα της παλαιοντολογίας Και το σπουδαιότερο απέδειξε σε όλο τον κόσμο ότι  ακόμα και σε ένα μικρό νησί, υπάρχουν νέοι άνθρωποι που μπορούν να πρωτοπορήσουν.  

Εμείς τον ευχαριστούμε. Λέγοντας ότι ο Αντώνης δεν χρειάζεται ονοματοθεσίες και ωραία λόγια από αυτούς της σημερινής κοινωνίας που τον πήχη των αξιών τον έχουν βάλει πολύ κάτω από το δικό του ύψος.