Οι “επενδυτές| και το success story του Μητσοτάκη για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Το διαβάσαμε στην εφημερίδα των Συντακτών και σας το μεταφέρουμε για να υπενθυμίσουμε  τα άρθρα μας για τα Φαντς και τις επενδύσεις τους.

4 υπερχρεωμένες εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών , οι “Νηρέας” “Σελόντα”, “Ανδρομέδα ” και “Περσέας” συνενώθηκαν το 2019  και η κυβερνητική “οικονομική διπλωματία” ανακάλυψε  δύο Φαντς το ένα από τα Εμιράτα και το Αμπού Ντάμπι και το άλλο Αμερικάνικο και ο κ. Μητσοτάκης το παρουσίασε ως επιτυχία και την διαχείριση των παραπάνω την ανέλαβε  η εταιρεία τους Avramar. Η κυβέρνηση ήταν αυτή που συντόνισε τις εμπλεκόμενες πλευρές, με τις απαραίτητες φυσικά “γέφυρες”

Το “θαύμα” αυτό της κυβέρνησης κράτησε δύο χρόνια και στο τέλος του 2022 η εταιρεία χρωστούσε 500 εκατομμύρια ευρώ (πεντακόσια) και από τον Μάιο του 2023 ζητούσε αναδιάρθρωση του χρέους και νέα χρηματοδότηση. Οι τράπεζες είπαν όχι και τα περιβόητα Φαντς “την “έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια” !!! Και η κυβέρνηση εξασφάλισε δάνειο 20 εκ. ευρώ για να διατηρηθεί νεκροζώντανη η εταιρεία.

Με την αναδιάρθρωση εάν γίνει ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ???

ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ!  Οι εργαζόμενοι, οι ασφαλιστικές τους εταιρείες και η Εφορία δηλαδή ο λαός.  Αφού με την αναδιάρθρωση θα απαιτηθεί διαγραφή χρεών και προς τους εργαζόμενους. Διαφορετικά όλους τους περιμένει η χρεοκοπία και άρα η ανεργία!!

Η κυβέρνηση με τα παπαγαλάκια της θα συνεχίσει να θριαμβολογεί για τα success story, τις επενδύσεις της και τις επενδυτικές βαθμίδες της.  Ειδικά αυτή η περίπτωση αφορά  ένα παραγωγικό κλάδο, των ιχθυοκαλλιεργειών,  που ήταν πρωταγωνιστής στην ευρωπαϊκή αγορά.