Πάει το ΕΣΥ! Στο σφυρί και στο βωμό του κέρδους

Την δουλειά την έστησαν με μαεστρία. Τέσσερα χρόνια το γυρόφερναν. Τέσσερα χρόνια μας δούλευαν με την ενίσχυση του ΕΣΥ. Με χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια! Με νέα νοσοκομεία για τα Φαντς των εργολάβων Και τους πιστέψαμε!!!

Τα πάντα ακόμα και το τελευταίο απόθεμα για δύσκολες ώρες στο βωμό του χρήματος, αλλά με γλυκό τρόπο, λάου, λάου, μην τυχόν και ξεσηκωθούν οι ξυπόλητοι που τους έλεγαν αλήτες ή οι καλοπερασάκηδες μεσαίοι.

Και έτσι πέθανε το ΕΣΥ! Αυτή η κατάκτηση για την οποία αγωνίστηκε ένας ολόκληρος λαός για να ξεφύγει από τις αρπαχτές των τότε γιατρών που τους έπαιρναν ακόμα και τα χωράφια και από τους μεσάζοντες πολιτικούς για ένα κρεβάτι σε νοσοκομείο. 

Το λουκέτο το βάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και το βάζει με μαεστρία χρησιμοποιώντας τα γνωστά εργαλεία.

Πρώτον υποβάθμισε το ΕΣΥ. Δεύτερον οδήγησε τους γιατρούς αφού τους υποβάθμισε υλικά και επαγγελματικά στο ελεύθερο επάγγελμα και όχι στα δημόσια νοσοκομεία και Τρίτον ανέδειξε τις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά εργαστήρια ως νησίδα σωτηρίας των ασθενών.

Μοναδικός τους στόχους, ο εύκολος και χρήσιμος γι’ αυτούς τρόπος,  ήταν η αρπαγή από τα Φαντς της υγείας  του πλεονάσματος αποθηκευμένου χρήματος της μεσαίας τάξης που τα μαζεύει για δύσκολες στιγμές και τα παιδιά τους.

Οι γιατροί του ΕΣΥ σε ιδιωτικά ιατρεία και οι ιδιώτες γιατροί στα νοσοκομεία!! Και ο ΕΟΠΥΥ δίπλα τους, και οι ασφαλιστικές εταιρείες μαζί τους.  Αυτό δεν είναι ΕΣΥ! Είναι η αρπαχτή της αρπαχτής….

Και όλα αυτά με νόμιμο τρόπο!! Όχι ότι δεν θα λείψουν οι μίζες και τα φακελάκια όπως λέει ο Άδωνις, αλλά και αυτά θα υπάρχουν και νόμιμα θα είναι μερικά από αυτά. Γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε τα χωράφια που θα πουλιούνται για την ζωή και τα χιλιάδες ευρώ που θα βγαίνουν από το μαξιλάρι δεν μπορεί να νομιμοποιηθούν.

Ότι και να πούμε δεν φτάνει! Ηγέτες που πάνε πίσω τον λαό. Που τον οδηγούν στην εξαθλίωση, την ανισότητα, την υποτέλεια.

Ότι και να πούμε δεν φτάνει. Δυστυχώς αυτός ο λαός ξεσηκώνεται μόνο όταν φτάσει το μαχαίρι και η θηλιά στο λαιμό.  Αλλά και τότε το κόλπο το έμαθαν. Η δικτατορία ή το κλείσιμο των τραπεζών είναι λύσεις γι’ αυτούς.