Δήμοι: Είναι να γελάς και να κλαις με την κυβερνητική προπαγάνδα

Στην δημοσιότητα δόθηκε, φυσικά από την κυβέρνηση, η πληροφορία ότι για τα νησιά φέτος η αύξηση των τακτικών ετήσιων κυβερνητικών χρηματοδοτήσεων είναι τεράστια που φτάνει ανάλογα με τα κριτήρια της κυβέρνησης από 20% μέχρι και 70% για κάθε νησί! Για την Κω η αύξηση όπως γράφεται είναι 25%

Τεράστια λοιπόν η αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων για τους Δήμους των νησιών, και την είδηση την αναδημοσιεύουν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και φυσικά κανένας δεν συγκινείται αλλά αντιθέτως χαίρονται για την γαλαντόμο μας κυβέρνηση…

Κανένας δεν βγαίνει να πει ότι το 2013 με το πρώτο μνημόνιο Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) των Δήμων μειώθηκαν στο 35%!

Κανένας δεν βγήκε να πει ότι οι αγώνες των αυτοδιοικητικών κατόρθωσαν το 1989 να αλλάξουν το σύστημα χρηματοδότησης που πριν το καθόριζε κάθε χρόνο η κυβέρνηση και με νόμο το προσδιόρισαν στο 20% του φόρου εισοδήματος και στο 70% των τελών κυκλοφορίας!

Κανένας δεν βγήκε να πει ότι μέχρι σήμερα από το 2013 δεν δόθηκε καμιά αύξηση, ότι τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση στους Δήμους δεν φτάνουν ούτε για τα λειτουργικά τους έξοδα και ότι οι Δήμοι περιμένουν από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τα μοιράζουν οι υπουργοί και οι Περιφερειάρχες να εκτελέσουν δράσεις και έργα, αφού πρώτα τους γλύψουν!!

Και πέρα από όλα αυτά τους κρατά και 800 εκ ευρώ για το περιβόητο μαξιλάρι εκ των οποίων τα 17 είναι του Δήμου μας. Και η πλάκα είναι ότι η κυβέρνηση πήρε την έγκριση να βάλει χέρι στα 15 δις ευρώ, αλλά όχι των Δήμων.

Και για να πάμε πιο πέρα. Κανένας δεν λέει ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί μέχρι το 2080 όταν θα εξοφλήσουμε τα δυσβάστακτα χρέη του κράτους. Ότι τα τρία μνημόνια στην ουσία ήταν ένα. Το πρώτο και το δεύτερο εμπροσθοβαρή στην εξόφληση των χρεών και γι’ αυτό δεν τα αντέξαμε και το τρίτο μετά το όχι του δημοψηφίσματος οπισθοβαρές με μια περίοδο χάριτος της εξόφλησης 15 χρόνων.   Ότι θα αρχίσουμε να πληρώνουμε τους δανειστές μας από το 2032.

Ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα, όπου η κυβέρνηση συνθλίβει τους Δήμους και μετατρέπει τις κοινωνίες σε ικέτιδες και παρουσιάζει τα πράγματα ως τεράστια επιτυχία με τα επιδόματα και τις πλασματικές αυξήσεις.