Δήμοι της καρπαζιάς! Μετά τις ΔΕΥΑ τους παίρνουν και τα Μέσα Ενημέρωσης

Έχασαν την Περιφέρεια της Θεσσαλίας? Έφτιαξαν στο άψε σβήσε έναν οργανισμό διαχείρισης των υδάτων του υπουργείου που θα διαχειριστεί τα εκατομμύρια της Ευρώπης για την θωράκιση της από άλλες πλημμύρες!

Έχασαν τον Δήμο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης? Κλείνουν όλα τα δημοτικά και τηλεοπτικά  και ραδιοφωνικά μέσα των Δήμων της χώρας και τα δίνουν στους Περιφερειάρχες!!!

Ποιές ΔΕΥΑ και ποιά ανακύκλωση και αξιοποίηση στερεών αποβλήτων που είχαν το χρήμα και είπαμε ότι η μεταφορά τους στους Περιφερειάρχες και η αφαίρεση τους από τους Δήμους είναι θέμα χρημάτων. Ή, έστω για τους λίγους είπαμε ότι είναι θέμα δημοκρατίας αφού στραγγαλίζουν τα πρώτα κύτταρα της δημοκρατίας.

Μόλις χθες γράψαμε ότι τους παίρνουν και το μεδούλι, δηλαδή το μυαλό, αφαιρώντας από τους Δήμους τη δύναμη τους να επικοινωνούν με τους δημότες και να δημιουργούν μαζί με τους δημότες δράσεις συμμετοχής στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων. Αφού κατάργησαν την Επιτροπή διαβούλευσης, κατάργησαν τις δημοτικές επιχειρήσεις όπου η συμμετοχή των πολιτών ήταν ιδιαίτερα σημαντική και τώρα ήλθε η σειρά των δημοτικών μέσων επικοινωνίας, δηλαδή η φωνή του Δήμου στους δημότες του!!

Η κυβέρνηση όπως μαθαίνουμε ετοιμάζει ρύθμιση να πάρει τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης και να τα δώσει στους Περιφερειάρχες!!

Εμείς εδώ δεν θα πούμε τίποτε! Γνωρίζουμε την δύναμη που έχουν οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί. Άλλωστε ο Δήμος ήταν ο πρώτος που το ξεκίνησε στην Ελλάδα.

Ούτε θα μιλήσουμε για τις αιτίες που κυνηγήθηκε από τους προηγούμενους ο ΔΗΡΑΣ, ούτε θα μιλήσουμε για τους σημερινούς και την άγνωστη σε αυτούς αξία της χρήσης του στην πραγματική ενημέρωση των πολιτών. Άλλωστε το θέμα μας δεν είναι αυτό, αφού γνωρίζουμε ότι όταν πονάς το κεφάλι σου δεν το κόβεις αλλά το γιατρεύεις. Αυτή η κυβέρνηση το κόβει….

Θα πούμε ότι αυτή η πορεία της αφαίμαξης και της αποστέωσης των Δήμων συνθλίβει την ίδια την δημοκρατία μας. Μετατρέπει σε ζόμπι τους πολίτες και σε αυτήν την πορεία, ναι, σίγουρα συνυπεύθυνοι είναι και οι άρχοντες της αυτοδιοίκησης που περί άλλων τυρβάζουν.