Πέθανε ο Σόιμπλε: Αυτοί που δεν πεθαίνουν είναι οι δανειστές και οι επενδυτές.

Όσοι νομίζουν ότι ο άνθρωπος που πέθανε ήταν ο υπεύθυνος για την εξαθλίωση της χώρας μας μετά την πτώχευση κάνουν λάθος.

Ο Σόϊμπλε ήταν απλά ένας σκληρός διαπραγματευτής – εντολοδόχος των εντολέων του δανειστών και επενδυτών.

Και όσοι επίσης νομίζουν ότι την ευθύνη της πτώχευσης την έχουν τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα πριν από το 2010 κάνουν και αυτοί λάθος.

Εάν δείτε σήμερα ποιοί είναι αυτοί που ωφελούνται από την οικονομική κατάρρευση της χώρας, την σκληρή λιτότητα και κυρίως την αρπαγή όλων των χρυσαφικών του Δημοσίου τότε θα καταλάβετε ότι υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι οι δανειστές και οι επενδυτές που σκόπιμα την οδήγησαν στην πτώχευση.

Όταν η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ και στο Ευρώ το 2001 τον έλεγχο των οικονομικών του κράτους μας και των τραπεζών μας τον είχε το γιουρογκρουπ και η ΕΚΤ.  Και όμως επί δέκα ολόκληρα χρόνια ενώ γνώριζαν μας άφηναν να εξοκείλουμε.  Μόνον έτσι θα έβαζαν χέρι στα χρυσαφικά μας. Και να τα μετρήσετε δεν ήταν λίγα. Τα πήραν και τα παίρνουν σχεδόν όλα. Τώρα με τα μνημόνια μας μετράνε ακόμα και το φαί που τρώμε….

Μην νομίζετε αγαπητοί φίλοι ότι τα πράγματα στην πολιτική είναι αυτά που φαίνονται. Εμείς και οι πολιτικοί μας είμαστε αμελητέες ποσότητες στην παγκόσμια σκηνή της οικονομίας. Είμαστε αρνάκια μέσα σε αγέλη λύκων.

Θα το ξαναπούμε. Εμείς τουλάχιστον, έστω και ως αρνάκια την γλυτώσαμε με κλείσιμο επιχειρήσεων και μερικές αυτοκτονίες.  Στην Ουκρανία και αλλού θυσιάζονται εκατοντάδες χιλιάδες και την ίδια ώρα το Ουκρανικό ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά τις 4 χιλιάδες τεράστιες δημόσιες επιχειρήσεις για να ξοφλήσουν τα χρέη του πολέμου…

Επειδή ο Σόϊμπλε είναι άνθρωπος μπορούμε να πούμε Θεός σχωρέστον. Όμως για την στυγνή πολιτική που εφάρμοσε σε έναν πονεμένο λαό ως κατακτητής της χώρας μας από τους Γερμανούς μας είναι αδιάφορος ο θάνατος του.