Ελλάδα. Δεν έχουμε δει τίποτε ακόμα! 763 δις το συνολικό χρέος μας

Η βόμβα που έριξε η Ελβετική Τράπεζα UBS όπως λένε οι τελευταίες ειδήσεις δεν είναι τα 657 δις ευρώ που εκτιμά ότι χρωστούν το δημόσιο και οι ιδιώτες. Ούτε ότι αυτό φτάνει το 305, 8% ως ποσοστό του ΑΕΠ.  Είναι τελικά ότι το χρέος φτάνει στο δυσθεώρητο ύψος των 763 δις ευρώ εάν υπολογιστούν και οι οφειλές των ιδιωτών σε επιταγές και οφειλές μεταξύ ιδιωτών, σε οργανισμούς κοινής ωφέλειας, στα Φαντς και αλλού.

Ακόμα και αν σταματήσουμε στα στοιχεία της UBS, μαθαίνουμε ότι το δημόσιο χρέος φτάνει τα 422 δις και το ιδιωτικό στα 235 δις στα ασφαλιστικά ταμεία, στην εφορία και στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Το δε δημόσιο χρέος αντί να μειώνεται τα τελευταία χρόνια  αυξήθηκε επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη από το 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023 κατά 67δις!!!. Από 355 δις στα 422 δις σύμφωνα με τον ΟΔΔΥΧ!!

Εάν αυτά τα νούμερα δεν είναι η πραγματική θηλιά και ο βρόγχος στο λαιμό του ελληνικού λαού, τότε ποτέ δεν θα μπορέσουμε να καταλάβουμε γιατί αυξάνεται η φορομπηχτική πολιτική, γιατί μεγαλώνει με τις αυξήσεις των αγαθών  η έμμεση φορολογία και γιατί τελικά το κράτος αυτό επιβιώνει με τα ψέματα και με τα διάφορα ψίχουλα που προσφέρει ως επιδόματα.

Ξέρουν πολύ καλύτερα από τον καθένα ότι ιδίως στην μεσαία τάξη υπάρχει λίπος από την φοροδιαφυγή. Να είστε βέβαιοι ότι θα την στραγγίξουν γιατί διαφορετικά τα δάνεια μέχρι το 2080 δεν πρόκειται να ξεπληρωθούν.

Και φυσικά το φαγοπότι για τους μεγάλους θα συνεχίζεται γιατί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, γιατί είναι οι μόνοι που τους στηρίζουν και οι οποίοι το κάνουν μέχρι να πάρουν και το τελευταίο ασημικό και  μέχρι να μας ξεζουμίσουν.