Επανάσταση στην εκπαίδευση με τον νέο υπουργό! Πάει για “νέο σχολείο”!!!

Ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του με τα δεκάδες κομματίδια απέναντι του αλωνίζουν και ισοπεδώνουν τα πάντα. Η Κεραμέως ετοίμασε εντέχνως την είσοδο των ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα και τώρα έρχεται ο νέος υπουργός παιδείας ο κ. Πιερρακάκης που θα φτιάξει το “ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ” στο δημοτικό, στο γυμνάσιο και στο λύκειο!

Θα έχει διαδραστικούς χάρτες, ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία, ανίχνευση δεξιοτήτων των μαθητών και μαζί της κριτικής σκέψης κόντρα στην παπαγαλία με συλλογικές εργασίες και “πολλαπλό βιβλίο” με προώθηση της βιβλιοφιλίας και την επανάκαμψη των κλασσικών μεθόδων της γραφής και της ανάγνωσης!!

Και μάλιστα αγαπητοί μας φίλοι, όπως εξομολογείται ο ίδιος, οφείλει την όποια προσωπική του πρόοδο, στην αγάπη για τα βιβλία που του μετέδωσε ένας εκπαιδευτικός στα χρόνια της πρώιμης εφηβείας και στην απόκτηση αλγοριθμικής σκέψης, που εξασφάλισε μέσω μαθηματικών!!!

Άντε τώρα εσύ φίλε αναπληρωτή, ωρομίσθιε, περιπλανώμενε δάσκαλε να κατανοήσεις τι θα γίνει με το νέο έξυπνο σχολείο σου και να τα βγάλεις πέρα με την αλγοριθμική σκέψη….

Να μετράς και την τελευταία δεκάρα. Να περιμένεις το έκτατο από τον πατέρα και την μάνα. Να διανύεις δεκάδες χιλιόμετρα πήγαινε,  έλα από το πατρικό που βρίσκεται μακριά. Να ψάχνεις να βρεις φτηνό δωμάτιο στην ξενιτειά. Να σου τελειώνουν τα ευρώ στις 15 και να ψάχνεις για ιδιαίτερα. Στην ουσία να βγάζεις από την μύγα ξύγκι! Και να έρχεται ο υπουργός να σου μιλά για αλγοριθμική σκέψη στα μαθήματα σου.

Άντε τώρα και εσύ κακόμοιρε μαθητή που μέχρι τις οκτώ και τις δέκα το βράδυ γυροφέρνεις από φροντιστήριο σε φροντιστήριο και από μουσική σε γυμναστήριο να τα τακτοποιείς όλα αυτά αλγοριθμικά!

Και άντε τώρα και εσύ ταλαίπωρε εργαζόμενε γονιέ να μετράς τα χιλιάρικα που σου φεύγουν κάθε χρόνο για τις σπουδές των παιδιών σου όχι με τα δάκτυλα σου, ευρώ, ευρώ, αλλά με αλγοριθμικό τρόπο!!

Αυτή δυστυχώς είναι η Ελλάδα που την καταπίνουμε καθημερινά και μάλιστα την χωνεύουμε.