Κυβέρνηση και Δήμαρχοι: Ένα στημένο παιχνίδι σε βάρος των πολιτών

Το διαβάσαμε στις Αθηναϊκές εφημερίδες και για μια ακόμα φορά επιβεβαιωνόμαστε.

Ένα νέο χαράτσι σε βάρος των δημοτών βάζει η Κυβέρνηση και οι εθισμένοι πλέον στο γλείψιμο Δήμαρχοι για να κρατήσουν τις καρέκλες τους θα το καταπιούν όπως και τόσα άλλα.

Με νόμο του υπουργού κ. Σκρέκα προβλέφτηκε η καταβολή από τους Δήμους στο κράτος ενός “τέλους ταφής” από το 2022 για όσους Δήμους δεν ανακυκλώνουν τα απορρίμματα αλλά τα θάβουν!

Χθες με μια τροπολογία της νύχτας σε ένα άσχετο νομοσχέδιο η κυβέρνηση ψήφισε την είσπραξη αυτών των τελών για τα έτη 2022, 2023 και το πρώτο εξάμηνο του 2024 με ένα ταχυδακτυλουργικό τρόπο!  Θα παρακρατήσει 230 εκατομμύρια από τις οικονομικές ενισχύσεις των Δήμων και οι Δήμοι θα πρέπει να τα βάλουν στα έσοδα τους χωρίς να τα εισπράξουν!!! και παράλληλα να τα εκταμιεύσουν στον Εθνικό Οργανισμό Διαχείρισης των Αποβλήτων που ελέγχεται από τον Υπουργό!!

Θα αυξηθούν μας είπε προχθές ο Αντιδήμαρχος τα τέλη καθαριότητας για να έχουμε καθαρό νησί!! Και από την άλλη ο Περιφερειάρχης κάθε χρόνο παίρνει χιλιάδες ευρώ από τον Δήμο για να λειτουργήσει ο δικός μας  ΧΥΤΑ!!

Γλύφουν οι Δήμαρχοι την κυβέρνηση!! Μια κυβέρνηση που προμελετημένα έστησε το παιχνίδι της ομηρίας των Δημάρχων! Ψηφίζουν νόμους και στριμώχνουν του Δήμους και μετά περιμένουν τους Δημάρχους  στα γραφεία τους να πάνε να τους προσκυνήσουν μπας και γλυτώσουν (γλείψουν) κάτι από τον επαχθή νόμο που ψήφισαν!!

Θα πάει λέει ο Δήμαρχος μας αύριο στην κυβέρνηση και θα τους ζητήσει να εξαιρεθεί ο Δήμος της Κω από τον νόμο που καταργεί την ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ και τον ΔΟΠΑΒΣ! Όπως μας ενημέρωσε θα το πάρει πάνω του το θέμα!!! στους ώμους του….

Και αγνοεί ο φίλος Δήμαρχος ότι μαζί με τους δικούς του ώμους γονατίζουν μέχρι το έδαφος και οι δικοί μας. Ότι μαζί με το δικό του γλείψιμο, μαθαίνει και όλους εμάς να γλύφουμε!!

Και έτσι φτιάχνεται η κοινωνία του μεσάζοντα, των κονέ και των γλειψιμάτων.