Ελλάς το μεγαλείο σου! Καθηγητάδες και Περιφερειάρχες επιδιώκουν να ανακαλύψουν τον τροχό

Δύο ειδήσεις που δημοσιεύθηκαν στον Αθηναϊκό τύπο ταυτόχρονα μας επιτρέπουν να μιλήσουμε για το θαύμα της Ελληνικής εφευρετικότητας.

Η μία αφορούσε την πρόταση 5 Πανεπιστημιακών φορέων με επώνυμους καθηγητάδες για την δημιουργία ενός “Νέου Μοντέλου Ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας” μετά της καταστροφικές πλημμύρες

Να φτιαχτεί δηλαδή ένας νέος οργανισμός με εκπροσώπους κλπ κλπ κλπ που θα μελετήσει και θα υλοποιήσει την κοινωνική, αναπτυξιακή και οικονομική ζωή όλης της Περιφέρειας!!! Λες και δεν υπάρχει Περιφέρεια, αλλά βλέπετε εκλέχτηκε ο κακός….

Η άλλη είδηση προέρχεται από τα συμπεράσματα που εξήχθησαν στο ετήσιο συνέδριο των Περιφερειαρχών που γίνεται αυτές τις ημέρες στα Ιωάννινα και αφορούσαν την ενδυνάμωση των πόρων και των αρμοδιοτήτων των Περιφερειών! 

Θα αγωνιστούν δηλαδή όπως είπε ο Πρόεδρος τους κ. Τζιτζικώστας από Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις σε Περιφερειακές Διακυβερνήσεις κλπ κλπ κλπ με αρμοδιότητες και αύξηση των πόρων!! Λες και δεν είναι ταυτισμένοι με την δική τους κυβέρνηση…..

Περιφέρειες και Δήμοι!! Είναι κάποιες δομές της διοίκησης του κράτους που στα αναπτυγμένα κράτη λειτουργούν εδώ και δεκάδες και εκατοντάδες χρόνια.  Που έχουν ξεκαθαρίσει ποιές είναι οι αρμοδιότητες του καθενός και από που θα προέρχονται τα χρήματα για να τις ασκούν!  Που έχουν ξεκαθαρίσει ποιές είναι οι ευθύνες των αιρετών και ποιά τα καθήκοντα των υπαλλήλων!! Που έχουν αποσαφηνίσει πλήρως τους τρόπους με τους οποίους οι πολίτες θα είναι ενήμεροι και θα συμμετέχουν συμβάλλοντας και πολλαπλασιάζοντας το αποτέλεσμα των ενεργειών των εκπροσώπων τους!

Εδώ ψάχνουν να βρουν οι επιστημονικοί και πολιτικοί ηγέτες μας νέα διοικητικά σχήματα. Αντί αυτά που έχουμε να τα εναρμονίσουμε με όσα εφαρμόστηκαν στο εξωτερικό τα κακοδιαχειριζόμαστε και τα μετατρέπουμε σε κυβερνητικά κακέκτυπα και υποτακτικά των κυβερνήσεων.

Και οι τροχοί για να αυγατίσει η δουλειά και ανακάλυψαν οι αρχαίοι με τους Δήμους Κράτη, γίνονται τρίγωνα και τετράγωνα στασιμότητας σε εποχές που τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες.