Φορολογία! Κυβερνήσεις κατώτερες της σύγχρονης εποχής με εύκολες λύσεις

Δεν θα μιλήσουμε για κράτος της πλάκας, αλλά για τις κυβερνήσεις που είναι υπεύθυνες για την λειτουργία του κράτους της πλάκας.

Αφορμή παίρνουμε από την νέα φορολογική ρύθμιση με την οποία επιχειρείται δήθεν η πάταξη της φοροδιαφυγής με το ισοπεδωτικό μέτρο της οριζόντιας φορολόγησης αντικειμενικών και όχι τεκμαρτών εσόδων.

Είναι η ίδια φιλοσοφία με την φορολόγηση των ακινήτων σύμφωνα με τις αντικειμενικές τους αξίες και όχι τις πραγματικές αγοραπωλησίες.

Είναι η ίδια φιλοσοφία με την είσπραξη των τελών καθαριότητας μέσω της ΔΕΗ και με βάση τα τετραγωνικά και όχι τον όγκο των αποβλήτων.

Βρισκόμαστε στο 2023! Σε λίγο η τεχνητή νοημοσύνη θα μπει στην καθημερινότητα μας και εμείς ακόμα ψάχνουμε να ανακαλύψουμε  τον τροχό!! Όταν τα φορολογικά συστήματα στην Αμερική και στα αναπτυγμένα δυτικά κράτη είναι σε εφαρμογή εδώ και δεκάδες ή και εκατοντάδες χρόνια χωρίς να υπάρχει κεφαλική φορολόγηση!!

Για να πατάξουμε την ανικανότητα των υπηρεσιών και παλαιότερα το ρουσφέτι των πολιτικών και τις μίζες των εφοριακών ανακαλύψαμε την εύκολη λύση. Κεφαλικοί φόροι και αντικειμενικές αξίες. Τετραγωνικά μέτρα και ας είναι άδειο το σπίτι ή με δύο κατοίκους!!!

Και το σπουδαιότερο! Πάταξη της φοροδιαφυγής χωρίς παράλληλα να στοχεύεις και να δείχνεις ότι θα καταργήσεις τα φροντιστήρια, ότι θα έχεις δωρεάν υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας και ότι η ζωή σου στις υποδομές της πόλης θα είναι καλύτερη! Αλήθεια αυτό το τεράστιο κόστος για μια οικογένεια από που θα βγει??

Εύκολες λύσεις γιατί ενώ γνωρίζουν τι γίνεται στο εξωτερικό, δεν θέλουν να τις εφαρμόσουν.

300 άνθρωποι στην Βουλή που μας κυβερνούν και ακόμα δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι ο καλύτερος διαχειριστής των χρημάτων της φορολογίας του είναι ο ίδιος που τα πληρώνει και τα διαχειρίζεται.

300 άνθρωποι στη Βουλή και δεν αναρωτιούνται γιατί στα κράτη της Δύσης και στα περισσότερα της ανατολής οι υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας και εκπαίδευσης, οι υπηρεσίες της πρόνοιας και η προστασία του περιβάλλοντος υπάγονται στους Δήμους και γιατί η λειτουργία, το κόστος, και η ανάπτυξη τους προέρχεται από τοπική φορολογία.

Γιατί τότε ο πολίτης που είναι της διπλανής πόρτας, ο ίδιος που υφίσταται τις συνέπειες ;από την ανυπαρξία τους,  γνωρίζει ότι εάν δεν πληρώσει δεν θα έχει σωστά δημόσια αγαθά!! Και ότι φορολογείται ακριβώς για να τα έχει!!