Οι Δημοσιεύσεις των Κρατικών διαγωνισμών στον Τοπικό Τύπο και το έγκλημα

Αυτοί που νομίζουν ότι η πτώχευση της χώρας και τα μετέπειτα μνημόνια   είχαν ως στόχο την οικονομία της χώρας κάνουν λάθος.

Μπήκαμε στην ΟΝΕ το 2001 και πτωχεύσαμε το 2010. Για 10 ολόκληρα χρόνια οι Ευρωπαίοι όχι απλά γνώριζαν την πορεία της οικονομίας μας, αλλά μας άφηναν και να εξοκείλουμε.  Και όταν πτωχεύσαμε το 2010 τα σκληρά οικονομικά μέτρα που μας επέβαλαν δεν είχαν στόχο την εξυγίανση της οικονομίας μας, αλλά την αποδυνάμωση του κρατικού μηχανισμού και κυρίως την υποταγή των κοινωνιών!

Τα πάντα που οδηγούσαν στην απομάκρυνση των πολιτών και των κοινωνιών τους από την διαχείριση των δημόσιων αγαθών! Ενώ στην Ευρώπη η υγεία, η εκπαίδευση, η πρόνοια και το περιβάλλον ανήκουν στις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες σε μας παραχωρούνται στους ιδιώτες. 

Και τα πάντα μέχρι και σήμερα έχουν ως στόχο να μετατρέψουν τις κοινωνίες και τους πολίτες άβουλα όντα που περιμένουν το χριστουγεννιάτικο επίδομα και τα pass στα καλάθια των τροφίμων για να επιβιώσουν και μάλιστα να λένε και ευχαριστώ.

Ακριβώς αυτό συνέβη και με το γνωστό σύστημα που επικρατούσε για χρόνια και είχε ως σκοπό την διαφάνεια στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος και την ενημέρωση των πολιτών. Δηλαδή της δημοσίευσης στις εφημερίδες των διαγωνισμών του δημοσίου και των Δήμων και των συμβάσεων που υπέγραφαν.

Κατήργησαν αυτόν τον νόμο με την αιτιολογία του κόστος στα έργα, αλλά και στο δημόσιο, αλλά ο σκοπός τους ήταν άλλος.

Ο σκοπός τους δεν ήταν ούτε η οικονομία με την μείωση των υποχρεωτικών εξόδων μιας δημοσίευσης που άλλωστε ήταν μηδαμινή, ούτε η κατάργηση της για γραφειοκρατικούς λόγους και λόγους καθυστερήσεων και ενστάσεων. Ούτε φυσικά αφορούσε το θέμα της διαφάνειας στην διαχείριση του δημόσιου πλούτου αφού είναι γνωστό ότι με νόμο επεβλήθη το σύστημα της διαύγειας σε όλες τις δημόσιες αποφάσεις.

Η κατάργηση του νόμου για τις δημοσιεύσεις των πράξεων του δημόσιου τομέα στις τοπικές εφημερίδες ημερήσιες και εβδομαδιαίες είχαν αποκλειστικά δύο στόχους. Ο πρώτος ήταν να κτυπήσουν τον περιφερειακό τύπο που κρατά ζωντανές τις κοινωνίες  και ο δεύτερος και σοβαρότερος είναι να αποκλείσουν τις τοπικές κοινωνίες από την γνώση στην διαχείριση του χρήματος της δικής τους φορολογίας.

Αποδυναμώνουν αγαπητοί μας φίλοι την αυτοδιοίκηση και τους Δήμους. Αποδυναμώνουν και τις κοινωνίες από την αναγκαία γνώση που θα τους οδηγούσε σε κρίσεις, σε σκέψεις, σε προτάσεις και σε διεκδικήσεις!!

Ο νόμος για την κατάργηση αυτών των δημοσιεύσεων ψηφίστηκε το 2016 και από τότε δίνονται παρατάσεις της έναρξης της ισχύος του μέχρι και σήμερα. Αυτές οι παρατάσεις συμπληρώνουν το έγκλημα και φανερώνουν τις προθέσεις και την φτηνή πολιτική τους. Κρατούν σε ομηρία χιλιάδες εργαζόμενους και ιδιοκτήτες στην έκδοση των περιφερειακών εφημερίδων, όπως ακριβώς κάνουν με τους εκπαιδευτικούς, τους υγειονομικούς και τους λοιπούς υπαλλήλους του δημόσιου τομέα.

Αφαιρούν δηλαδή από την μία την γνώση από τις κοινωνίες και από την άλλη έχουν ομήρους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους!