ΣΥΡΙΖΑ και ΔΑΡΒΙΝΟΣ: Όταν δεν προσαρμόζεσαι και δεν εξελίσσεσαι, πεθαίνεις.

Όποιος παρακολουθεί τις απόψεις, τις θέσεις και τις συμπεριφορές του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, του Στέφανου Κασσελάκη, θα καταλάβει τους λόγους που αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ τα ιστορικά στελέχη του. Τους κάνει να φαίνονται ξεπερασμένοι!

Παράλληλα θα δικαιολογήσει και τις επιλογές του 56% των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν Κασσελάκη.

Ο Δαρβίνος ήταν ο πρωτοπόρος ερευνητής επιστήμονας που υποστήριξε την θεωρία της εξέλιξης των ζώων και των φυτών. Είναι αυτός που είπε με απλά λόγια ότι τα ζώα για να επιβιώσουν πρέπει να προσαρμόζονται, διαφορετικά εξαφανίζονται.

Αποχώρησαν λοιπόν και αποχωρούν όσοι είναι κολλημένοι στο Κεφάλαιο του Μαρξ και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι κεφάλαιο με μικρό κ είναι και τα 5 και 10 χιλιάρικα  που έχει ένας νεαρός από τον πατέρα του ή ένα δάνειο από μια τράπεζα για να ανοίξει μια καφετέρια, ένα σουβλατζίδικο, ένα ιατρείο και που στα πρώτα βήματα του θέλει την στήριξη της πολιτείας  και της κοινωνίας για να το ξεπληρώσει και να το πολλαπλασιάσει!!

Αυτό είπε ο κ. Κασσελάκης και οι θεματοφύλακες του Κεφαλαίου ανατρίχιασαν και βγήκαν από τα ρούχα τους, χωρίς να σκεφτούν ότι  όταν έγραψε το Κεφάλαιο ο Μαρξ, το χρήμα το είχε το 1% του πληθυσμού και το άλλο 99% ήταν δούλοι και άφραγκοι!!

Φανταστείτε τώρα εσείς αγαπητοί μας φίλοι να βρίσκεστε σήμερα στην ίδια επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης, να έχετε επενδύσει σε αυτήν τα οράματα, τις ελπίδες και το χρήμα σας και διαχειριστές της να είναι ένας τριαντάρης του Πολυτεχνείου και ο Σκουρλέτης ή ο Βίτσας ή ο Φίλης!!! 

Η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ολόιδια με τις καθημερινές ιστορίες των νέων ανθρώπων όταν έφτασε η ώρα να αποχωρήσουν οι γερασμένοι γονείς τους.  Ή αποχωρούν από μόνοι τους και αφήνουν τα παιδιά τους να προχωρήσουν ακόμα και με ρίσκο. Ή τα ίδια τα παιδιά τους δεν τους αντέχουν και τους παροπλίζουν.

Αυτό έγινε και στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που μελέτησαν τον Δαρβίνο δεν άντεξαν άλλο και πήραν το ρίσκο!! Θα μας πείτε θα πετύχει?  Στην θεωρία της εξέλιξης η προσαρμογή είναι αναγκαία αλλά σταδιακή. Ο χρόνος θα δείξει αν θα πεθάνει το είδος ή αν θα αντέξει και θα πολλαπλασιαστεί. Το βέβαιο είναι ότι οι αλλαγές στο ζωικό και στο φυτικό βασίλειο είναι νομοτελειακές και άρα αυτό που έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν επιβεβλημένο και είναι το πρώτο και αναγκαίο βήμα.