ΑΛΗΘΕΙΑ! Πονά όταν την λες. Δεν σε συμφέρει. Γι’ αυτό και την κρύβεις

Την αφορμή μας την δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η λεγόμενη διάσπαση του. Μια διάσπαση που όπως μας λένε αναληθώς οφείλεται τάχα μου σε συμπεριφορές ή ακόμα και σε ιδεολογικές διαφορές.

Αγαπητοί φίλοι μας, σίγουρα δεν μας λένε την αλήθεια!

Μας κρύβουν την ωμή και ξεκάθαρη αλήθεια που είναι άλλη. Μπήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ψήφισαν και έγινε κυβέρνηση εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες όχι γιατί τους έπεισε το 3%, η γιατί έγιναν ριζοσπάστες αριστεροί αλλά γιατί ήταν τσαντισμένοι με τους άλλους που τους πτώχευσαν.

Μας κρύβουν την ωμή και ξεκάθαρη αλήθεια που είναι πως το 3% στρογγυλοκάθονταν στα σαλόνια του σπιτιού τους και δεν άνοιγαν της πόρτες και τα παράθυρα να μπουν μέσα και οι φιλοξενούμενοι τους, δηλαδή το άλλο 35%! Τους είχαν στην αποθήκη!

Και πιο πολύ, μας κρύβουν την αλήθεια ότι αυτό που έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν οι ιδεολογικές διαφορές αλλά γιατί μπήκαν ξαφνικά μέσα στο σπίτι τους,  αγανακτισμένοι,  και τους άρπαξαν τα λάβαρα της αριστερής καθαρότητας τους, αλλά και τις πολυθρόνες τους, όλοι οι άλλοι που μέχρι προχτές τους είχαν στην απέξω!.

Ο έντιμος και αγαπητός σε όλους μας φίλος Δημήτρης Γάκης, ένας παραδοσιακός και πιστός εργάτης του ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι η εξαίρεση αυτής την ωμής αλήθειας, όταν έλεγε προχθές  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι του και δεν μπορεί να του λέει ο άλλος να φύγει!!

Είναι μια συναισθηματική τοποθέτηση που δεν έχει καμιά σχέση με την πολιτική και τις ευθύνες που είχε αναλάβει όταν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες μπήκαν στο δικό του σπίτι. Δεν μπήκαν γιατί ήταν αριστεροί, δεν είχαν μελετήσει τον Μαρξ.  Να κυβερνήσουν ήθελαν, να πάρουν πίσω αυτά που τους έκλεψαν οι άλλοι και όχι να κρατούν τα μανιφέστα του Λένιν και να διαμαρτύρονται στους δρόμους. 

Την ΑΛΗΘΕΙΑ λοιπόν και ας καίει! Την ΑΛΗΘΕΙΑ όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ζωής του νησιού μας. Μόνον τότε ισορροπούν τα συστήματα της εξουσίας. Και μόνο τότε οι προοδευτικοί και δημοκράτες πολίτες προσφέρουν την εμπιστοσύνη τους σ’ αυτά. Διαφορετικά? Καλά είναι τα pas και τα επιδόματα…..