Και με την βούλα! Δήμαρχοι οδοκαθαριστές και ληξίαρχοι

Οπιομανείς να ήμασταν θα αντιδρούσαμε. Χασίσι να παίρναμε θα ζητούσαμε το δίκιο μας στη ζωή. Γράφαμε χθες για την νιρβάνα ενός ψεύτικου παραδείσου που ζει η Κως και σήμερα στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής εφημερίδας το “Βήμα της Κω” επιβεβαιωθήκαμε.

Αναφερόμαστε στις αλλαγές που ο νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιβάλλει στους Δήμους.  Και δεν μιλάμε για την κατάργηση των νομικών τους προσώπων που δικαιολογείται ως μέτρο εξοικονόμησης χρημάτων και όχι ως παρέμβαση στην ανάπτυξη δράσεων των Δήμων σύμφωνα με την αρχή της αυτοτέλειας και της αυτονομίας τους, αλλά για το κερασάκι στην τούρτα της εξάρτησης των Δήμων από την κεντρική εξουσία που στο δημοσίευμα του Βήματος της Κω βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο των αλλαγών.

” • Μόνο οι δήμοι θα είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα στους δρόμους για τους οποίους είχε ευθύνη, μέχρι τώρα, η περιφέρεια και παράλληλα μεταφέρονται κονδύλια έως 2% από τον προϋπολογισμό των περιφερειών στους δήμους.  Ολες αυτές οι αλλαγές θέτουν πολύ υψηλά τον πήχυ για τις νέες δημοτικές αρχές και ιδιαίτερα για εκείνες που θα αναλάβουν πρώτη φορά το τιμόνι του δήμου”.

Μάλιστα φίλε Δήμαρχε, με τους 50 τόσους συμβούλους σου που τους συγκέντρωσες προχθές για να πείτε που θα πάει η Κως και να ετοιμαστείτε να την οδηγήσετε σε πρωτόγνωρα αναπτυξιακά μονοπάτια!

Μέχρι και πολιτιστικές δράσεις αναλαμβάνει η Περιφέρεια. Άρα σε λίγο θα σου πουν ότι δεν χρειάζεσαι αφού ήδη σου καταργούν τον ΔΟΠΑΒΣ. Σου πήραν την ανακύκλωση που είναι η ανάπτυξη και το χρήμα και σε άφησαν να μαζεύεις τα σκουπίδια. Και τώρα κρατά η περιφέρεια το χρήμα των επαρχιακών δρόμων, σου δίνουν το σκούπισμα τους και από πάνω θα τους παρακαλάς να σου δίνουν μέχρι το 2%!!!

Όλες αυτές οι αλλαγές, μας λένε τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, ανεβάζουν πολύ υψηλά τον πύχη για τις νέες δημοτικές αρχές!!!!

Το γράψαμε αλλά ποιός μας ακούει. Τελικά φαίνεται ότι είμαστε μια γενιά για τα εύκολα, για την διαχείριση των σκουπιδιών που μας επιτρέπουν να διαχειριζόμαστε μέχρι να τα πάρουν και αυτά. Να μαζεύει ο Δήμαρχος τα σκυλιά και τα γατάκια από τους δρόμους…..

Μέχρι να φτάσουμε να είμαστε πραγματικοί οπιομανείς στην ανάγκη και την παρουσία των σωτήρων που θα μας κυβερνούν.