Ιουδαίοι και Φιλισταίοι. Δαυίδ και Γολιάθ. Ιστορία ή Δίδαγμα

Όσοι νομίζουν ότι αυτό που συμβαίνει στο Ισραήλ θα τελειώσει σύντομα με την νίκη του Ισραήλ και την διάλυση της Χαμάς κάνουν τεράστιο λάθος.

Το μίσος και η εκδίκηση δεν φεύγουν έτσι εύκολα. Και η Χαμάς δεν γεννήθηκε τυχαία. Αιτία είναι οι μεθοδευμένοι εποικισμοί των Εβραίων που από 4 εκατομμύρια όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ έφτασαν σήμερα σε πάνω από 8 εκατομμύρια και λογικά πρέπει να επεκταθούν σε βάρος όμως των Παλαιστινίων που και αυτοί φτάνουν τα 6 εκατομμύρια και οι για δεκάδες χρόνια απαξίωση και διωγμοί ενός ολόκληρου λαού και η μεθοδευμένη ατολμία της Δύσης και κυρίως των Αμερικάνων να μη επιλύσουν το πρόβλημα με μια δίκαιη λύση και δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους.

Για να διαλύσεις την Χαμάς θα πρέπει να εξοντώσεις σίγουρα 2,5 εκατομμύρια Παλαιστινίων που ζουν στην Γάζα και άλλα 3,5 που ζουν στην Δυτική όχθη. Αλλά και να πείσεις για το δίκαιο του Ισραήλ εκατοντάδες εκατομμύρια Μουσουλμάνων εκ των οποίων σε κάποιους ο φανατισμός και το μίσος για εκδίκηση έχουν προ πολλού φωλιάσει μέσα τους.

Η σφενδόνη του μικροκαμωμένου βοσκού Δαυίδ που νίκησε τον πανίσχυρο Γολιάθ και έσωσε τον λαό των Ιουδαίων όπως μάθαμε στο σχολείο πρέπει να μας διδάξει.

Μπορεί σήμερα οι αδύνατοι της περιοχής απέναντι στο πανίσχυρο Ισραήλ και τους συμμάχους του να φαίνονται μικροί όπως ο τότε Δαυίδ, αλλά υπάρχει και το αλλά.  Η τότε ιστορία δεν αφορούσε τον περιούσιο λαό του Ισραήλ αλλά ήταν δίδαγμα για τους ισχυρούς και τους καταπιεσμένους του κόσμου

Όσο το μίσος και η εκδίκηση φωλιάζει στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων, των αδύνατων, δεν είναι δύσκολο να βρεθεί μια σφενδόνη που μέχρι σήμερα την κρατούν μόνο οι βασιλιάδες Δαυίδ.

Αργά ή γρήγορα θα βρεθεί και στα χέρια των αδυνάτων. Και τότε θα είναι αργά, όχι μόνο για τους Ισραηλίτες και τους Παλαιστίνιους, αλλά για τα δεκάδες εκατομμύρια των ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής.