Χαμός με τους μετανάστες στη Ρόδο και ο Περιφερειάρχης από μάγος έγινε Πυθία

Προχθές στο λιμάνι της Ρόδου έγινε ο χαμός με χίλιους και πάνω μετανάστες να περιφέρονται και να θέλουν να μπουν στο πλοίο για την Αθήνα. Μέχρι τότε ήταν μέσα στα πάρκα της πόλης!

Με μια οργισμένη αντίδραση ο αγαπητός μας Περιφερειάρχης αντί να προτείνει λύσεις και αντί να σηκώσει τα μανίκια και να βρει λύσεις και για την Ρόδο, όπως βρέθηκαν στην Κω, μια και όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος του μπορεί να κάνει και μαγικά, ως άλλη Πυθία είπε το “ουκ εν πολέμω θνίξεις”

Διαβάστε την δήλωση του και αν βρείτε εσείς σε αυτήν την ανακοίνωση, πρόταση επίλυσης του προβλήματος να μας γράψετε!

«Τίποτα ευκολότερο για εμάς από το να δηλώσουμε, το αληθές, ότι δεν έχουμε αρμοδιότητα. Όμως, δεν πράξαμε αυτό. Δηλώσαμε παρόντες από την πρώτη στιγμή όπως κάνουμε σταθερά χρόνια τώρα και πρόθυμοι να συνδράμουμε στην προσπάθεια αντιμετώπισης του, πραγματικά, εξαιρετικά μεγάλου, προβλήματος. Όμως, αυτό όχι για να γίνουμε το άλλοθι κανενός. Δεν μπορεί να έχουν κάνει όλοι σωστά την δουλειά τους και το αποτέλεσμα να είναι αυτό που τώρα ζει η Ρόδος. Αν είχε βρεθεί αδήλωτη ταμειακή, η κινητοποίηση θα ήταν μεγαλύτερη. Δεν μπορεί να έχουν κάνει όλοι σωστά την δουλειά τους και να φταίει μόνο η γεωγραφία».

Και όμως αγαπητέ κ. Περιφερειάρχη μας, η γεωγραφία φταίει και η Ρόδος που είναι όπως και η Κως στα σύνορα περιοχών της γης όπου τεράστιοι πληθυσμοί μαστίζονται από πείνα και πολέμους, θα δέχεται, θέλουμε δεν θέλουμε, ολοένα και περισσότερους μετανάστες και πρόσφυγες.

Και όσο σε αυτά τα νησιά δεν υπάρχουν οργανωμένες και ανθρώπινες  συνθήκες προσωρινής διαβίωσης. άλλο τόσο τα φαινόμενα που ζήσαμε εμείς στην Κω και ευτυχώς με το κέντρο φιλοξενίας σήμερα δεν τα ζούμε, θα τα ζήσετε στη Ρόδο.

Και για να μην παρεξηγηθούμε. Ναι σε ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας και σεβαστούς από τους διαχειριστές και τους φιλοξενούμενους κανόνες καλής διαβίωσης και συμπεριφοράς. Το μεταναστευτικό δεν πρόκειται να σταματήσει, όσο τείχη και αν υψώσεις και όσα εμπόδια και αν βάλεις. Αντίθετα! Δεν είδαμε τίποτε ακόμα….