Το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη: Το 30% απέναντι στο 3%

Ήλθε από το πουθενά. Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γιατί τα περισσότερα μέλη του ψήφισαν το ίδιο που είχαν ψηφίσει και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση. Όταν το 3% έφτασε στο 40%!

Η μόνη διαφορά από τότε είναι πως τότε εξ αιτίας της πτώχευσης που τους οδήγησαν τα κόμματα τους, μετακόμισαν στο άγνωστο κόμμα του 3%, ενώ τώρα οι ίδιοι άνθρωποι μετακομίζουν στον άγνωστο αρχηγό για τους ίδιους λόγους, για την εξουσία.

Όμως είναι οι ίδιοι που πάντα θα οδηγούν στην νίκη.

Αυτό δεν κατάλαβε ποτέ το 3%! Ένα 3% με δημοκρατικές αρχές και αξίες, με αγώνες, με οράματα και ιδέες που νόμιζε στην εποχή που ζούμε ότι κρατά το Άγιο Δισκοπότηρο και έχει την Θεία Χάρη.

Και δώστου η αριστερά πάνω, και η αριστερά κάτω! Γιατί δεν έχουν καταλάβει ότι κάτι τέτοιες λέξεις όπως ο ιμπεριαλισμός, ο καπιταλισμός, η παγκοσμιοποίηση, το κεφάλαιο και η αριστερά, από την μεγάλη κατανάλωση έχουν σαπίσει.

Άνοιγμα λοιπόν στην κοινωνία. Στον δημοκρατικό κόσμο, χωρίς ταμπέλλες και χωρίς ομπρέλες. Με ανοικτά τα παράθυρα και τις πόρτες!

ΌΧΙ για να μπουν μέσα οι πολίτες! Αλλά για να βγει έξω το κατεστημένο της Θείας Επιφοίτησης και να πάει η επιφοίτηση, δηλαδή οι εξουσίες  στους πολίτες!

Όσοι από αυτούς που μπήκαν σήμερα μέσα νομίζουν ότι όταν ανοίξουν τα παράθυρα και τις πόρτες πως οι πολίτες θα μπουν μέσα ως εθελοντές είναι βαθειά νυχτωμένοι. Οι πολίτες θα μπουν μέσα και θα συμμετάσχουν, θα συστρατευτούν μόνο εάν έχουν μερίδιο από την εξουσία!

Η απίστευτη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά μας. Ποιός φταίει? Μα φυσικά το 3%. Το είπαν οι χθεσινοί ψηφοφόροι του. Και θα συνεχίσει να φθίνει και με τους νέους αρχηγούς εάν δεν κατανοήσουν, ότι η συμμετοχή του πολίτη προϋποθέτει υποχρεωτικά την συμμετοχή στο μερίδιο της εξουσίας!

Εθελοντές στην πολιτική και στην νομή της εξουσίας δεν υπήρξαν ποτέ. Τα λάφυρα της εξουσίας στους ανήσυχους προοδευτικούς πάντα θα είναι το κίνητρο, σε αντίθεση με τους συντηρητικούς που ζητούν προστασία. Ας δώσει η νέα αλλά και η παλιά ηγεσία τις ιδέες και τα ιδανικά και ας αφήσει τις κοινωνίες και τους δημοκρατικούς πολίτες να τα κατακτήσουν. Αυτό ήταν το χθεσινό μήνυμα…..