Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΠΑΣΟΚ: Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν

Αυτά που συμβαίνουν στα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης του δημοκρατικού τόξου, δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ στο τεράστιο θέμα της κατάθεσης προτάσεων για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και μάλιστα απέναντι του Γ. Χατζημάρκου είναι αδιανόητα.

Φανερώνουν το τεράστιο έλλειμμα παραγωγής πολιτικών για την αποκέντρωση και την έννοια  της συμμετοχικής δημοκρατίας της Αυτοδιοίκησης  και παράλληλα προσδιορίζουν με σαφή τρόπο την τακτικιστική πρακτική της εσωστρέφειας και της περιχαράκωσης του χώρου προς όφελος τους.

Πληροφορούμαστε ότι το ΠΑΣΟΚ κεντρικά, αγνοώντας εντελώς την βασική αρχή κάθε εκλογής που σχετίζεται με τον σαφή προσδιορισμό των πολιτικών και ιδεολογικών θέσεων των διεκδικητών, αγνοώντας επίσης την βαριά ήττα των προοδευτικών δυνάμεων στις πρόσφατες εκλογές, και φυσικά αγνοώντας τα αρνητικά συμπεράσματα από την διαχείριση της δικής τους δημοκρατικής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια, αλλά και την ωμή άλωση της από τον ικανότατο σε αυτά κ. Χατζημάρκο προχώρησε χωρίς να ρωτήσει κανέναν στον διορισμό υποψήφιου Περιφερειάρχη.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ στην δύνη της επιλογής νέου αρχηγού, δεν αντιλαμβάνεται, δυστυχώς ούτε ένα ηγετικό στέλεχος του, ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η πεμπτουσία της επιρροής  και εισδοχής του κόμματος και κυρίως των πολιτικών του μέσα στον λαό, μέσα στις ίδιες τις κοινωνίες, από τις οποίες απουσιάζει εμφανέστατα τα τελευταία χρόνια.

Απουσία πολιτικών για την αυτοδιοίκηση. Στελέχη που αλληθωρίζουν από εδώ και από εκεί και που ειδικά στο ΠΑΣΟΚ δεν αλληθωρίζουν μόνο. Όρκοι και θυσίες στο βωμό των μονοπρόσωπων συστημάτων εξουσίας (επιλογή δημάρχων, όχι παράταξης) και στο τέλος παραινέσεις σε φίλους και πιστούς να συνδράμουν για την συμπλήρωση των ψηφοδελτίων είναι δεδομένα που εκ των πραγμάτων θα είναι θνησιγενή, και μια χρήσης.

Εκτός και αν αυτό θέλουν στην μάχη του Οκτωβρίου με σκοπό να εξοντώσουμε τους αντιπάλους είτε αυτά είναι κόμματα, είτε είναι δυστυχώς και ανεπιθύμητα πρόσωπα του δικού μας χώρου .