Η Μαρίνα. Το ρομπότ που αγόρασε. Και το δάνειο που εξοφλήθηκε

Τέσσερις πρώην δήμαρχοι και πολλοί άλλοι γέροντες της Αυτοδιοίκησης δεν κάθονται στα αυγά τους. Μάλιστα πολλοί ανώνυμοι επαΐοντες περί των κοινών μεμψιμοιρούν γιατί ακόμα και τώρα στα γεράματα θέλουν να ανακατεύονται και δεν αφήνουν τους νέους να πάνε μπροστά!!

Διαβάζουμε λοιπόν ότι η Μαρίνα μας αγόρασε ένα ρομπότ κάπου 20 χιλιάδες ευρώ που θα καθαρίζει το λιμάνι μόνο του! Και όλοι μας το θαυμάζουμε!! Και αγνοούμε πως φτιάχτηκε αυτό το θαύμα.

Τότε λοιπόν που ο ΕΟΤ το 1993 σχεδίασε τους 8 τουριστικούς λιμένες στο Αιγαίο και έβαλε τον έναν στην Κω οι τότε νεαροί Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες σε δύο παλλαϊκές συνελεύσεις στον Ορφέα πρότειναν την χωροθέτηση της στην τότε Μεροπίδα, όπου οι Ιταλοί άφησαν στον Δήμο της Κω ως περιουσία την χερσαία ζώνη της παραλίας που την διεκδικούσε ο ΕΟΤ.

Το έργο το δημοπράτησε ο ΕΟΤ και ο Δήμος την ίδια ημέρα προσέλαβε έναν μηχανικό θαλασσίων έργων να το παρακολουθήσει με στόχο όταν θα τελειώσει να διεκδικήσει την λειτουργία του.

Πέρασαν πέντε χρόνια και το λιμάνι της Μαρίνας δεν είχε τελειώσει. Μάλιστα μέσα στο λιμάνι πνίγηκε και ένας συμπατριώτης μας που από την φουρτούνα γιατί το λιμάνι έμπαζε πελώρια κύματα, βούλιαξε η βάρκα του!!

Ο Δήμος και σύσσωμος ο κόσμος διεκδίκησε την Μαρίνα και την πήρε αφού άλλαξε τον νόμο που επέτρεπε μόνο σε ιδιώτες την διεκδίκηση της. Την πήρε με τους ίδιους όρους που πήραν οι ιδιώτες τις άλλες Μαρίνες.  Με την συμφωνία να κατασκευάσει ο Δήμος όλα τα άλλα έργα και να πληρώνει ενοίκιο στον ΕΟΤ για 35 χρόνια. Στην συμφωνία θα έπρεπε ο κρατική περιφέρεια να επιδοτήσει τον Δήμο με το 35% του κόστους δηλαδή να του δώσει 350 εκατομμύρια ευρώ! Όσα θα έπερνε και ο ιδιώτης επενδυτής.

Επί Καίσερλη δόθηκαν τα 100 εκατομμύρια δραχμές και μετέπειτα επί Φάκκου η υπόσχεση αθετήθηκε από την τότε διορισμένη γενική γραμματέα της Περιφέρειας αφού ο εκλεκτός τότε του ΠΑΣΟΚ για την δημαρχία ήταν άλλος!! Αλλά ο τότε Δήμαρχος δεν κώλωσε και ολοκλήρωσε το έργο της Μαρίνας των Κώων πολιτών με δικά μας χρήματα….

Το δάνειο των 100 χιλιάδων ευρώ ετησίως που πήρε ο Δήμος μας το έχει εξοφλήσει η Μαρίνα πριν από δύο χρόνια.

Και φυσικά με το όφελος αυτό, αντί να προχωρήσουμε θαρραλέα στην επέκταση της. Μια επέκταση που θα αλλάξει την όψη του τουριστικού προσώπου μας, στήνουμε αγάλματα μέσα στην χερσαία ζώνη της επέκτασης, αγοράζουμε ρομπότ για να καθαρίζουμε το λιμάνι και πληρώνουμε συναυλίες για να ευφραινόμαστε.

Ευχόμαστε ότι αυτή η πενταετία θα παντρέψει την δύναμη και την τόλμη των νέων με την πείρα των παλιών.