Μητσοτάκης: Μας παραδίδει αμαχητί στους επενδυτές

Πολύ ορθά η τοπική μας εφημερίδα το ¨Βήμα της Κω” βρήκε ένα ιδιαίτερα σημαντικό άρθρο στην ¨Καθημερινή¨ και το αναδημοσίευσε πρωτοσέλιδο αφού φανερώνει τις ωμές προθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Με απλά λόγια η είδηση αυτή λέει ότι το πόσο αντέχει ένα νησί για άλλα ξενοδοχεία θα το λέει ο ίδιος ο επενδυτής!!!

Στην μελέτη που θα συντάσσει ο επενδυτής για την επένδυση μαζί με όλα τα άλλα θα περιλαμβάνεται και μια μελέτη για την αντοχή ενός νησιού να σηκώσει την επένδυση!! Και αυτό για να παρακάμπτεται το Συμβούλιο της Επικρατείας που αρκετές φορές απαιτεί την ύπαρξη μελέτης της φέρουσας ικανότητας της περιοχής και απορρίπτει τις επενδύσεις!!

Είμαστε για γέλια και για κλάματα! Φωνάζουμε τόσο καιρό ότι παραδώσαμε την σύνταξη της μελέτης του χωροταξικού σχεδίου να την φτιάξει η κυβέρνηση! Δηλαδή προσφέραμε το αρνί να μας το φυλάξει ο λύκος!!

Και επειδή υπάρχουν και άλλοι φύλακες, αυτοί στην δικαιοσύνη, έρχεται τώρα ο λύκος και με νόμο μας λέει ότι το αρνί θα το κουρεύουν οι επενδυτές!!!

Επενδύσεις για τις επιδοτήσεις του δημοσίου χρήματος! Επενδύσεις για να μην φορολογηθούν! Επενδύσεις σε ένα νησί που έχει φρακάρει! Που δεν πάει άλλο! Και όλα θυσιάζονται στον βωμό της απληστίας των επενδυτών που θα μας ρουφήξουν και την τελευταία ικμάδα της ανθρώπινης και φυσικής δύναμης μας.

Και μόνον που οι συμπατριώτες μας συντάκτες και υπεύθυνοι της τοπικής μας εφημερίδας “Το Βήμα της Κω” αναδημοσίευσαν το άρθρο της “Καθημερινής¨ τουλάχιστον σε εμάς δείχνει ένα μικρό σημάδι αφύπνισης μιας κοινωνίας που ρεμβάζει αμέριμνη.