ΕΠΑΛ Γεωπονίας! Πολύ κλάμα, συγκίνηση και πολλά λόγια

Έγινε και αυτό για να κλείσει ένα αίτημα που ξεκίνησε από τον σύλλογο κτηνοτρόφων και αφορούσε μια ιδιαίτερα σοβαρή παραγωγική δραστηριότητα.

Έπεσε λοιπόν πολύ κλάμα και ειπώθηκαν μεγάλα λόγια. Και όλα αυτά για τον πρωτογενή τομέα που κρατιέται με νύχια και με δόντια. Κρατιέται από ελάχιστους παραδοσιακούς αγρότες μας και από τους Πακιστανούς που και αυτοί σιγά, σιγά λιγοστεύουν.

Μεγάλα λόγια για τα προϊόντα της γεωργίας που θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία όταν την ίδια ώρα οι καραβιές των τροφίμων από όλο τον κόσμο αντί να σταματούν πολλαπλασιάζονται.

Μάλλον κανένας από όλους αυτούς δεν είδε τα πρωινά τους ρυτιδιασμένους και καμπουριασμένους γεωργούς μας να κουβαλούν μόνοι τους τα αγγουράκια και τα φασολάκια για να βγάλουν το μεροκάματο του πόνου!

Συγχαίρουν ο ένας τον άλλο για την διδασκαλία περί υγιεινής των τροφίμων που θα ξεκινήσει στο ΕΠΑΛ και την ίδια στιγμή τον έλεγχο των ποτών και των τροφίμων τον έχει το Χημείο του Κράτους και η Περιφέρεια όπως έχει και την αρμοδιότητα του πρωτογενή τομέα!

Για να καταπολεμήσουμε τον δάκο πρέπει να αποφασίσει και να τρέξει η Ρόδος!!!

Ψάχνεις με το κιάλι να βρεις εργάτες γης. Ψάχνεις να πείσεις κάποιους νέους να γίνουν γεωργοί. Βλέπεις τον καιρό και την αναποδιά της αρρώστιας στα φυτά και μετράς τα δανεικά σου, αλλά το ΕΠΑΛ. ΕΠΑΛ!!!

Περηφάνια για τις σχολές και τα ΕΠΑΛ της γεωργίας  και ταυτόχρονα στο πυρ το εξώτερο οι ίδιοι οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι με τους εμπόρους να αλωνίζουν…. και τα σκόρδα από την Κίνα….