“Και τώρα πάμε για τους Δήμους”! Αυτό είπε ο Μητσοτάκης

Το είπε το βράδυ της νίκης ! Αλήθεια σκέφτηκε κάποιος τους λόγους που θέλει και τους Δήμους?

Τους Δήμους που δεν ασκούν καμιά πολιτική και το μόνο που τους έχει απομείνει είναι η διαχείριση κάποιων υπηρεσιών της αποκομιδής των απορριμμάτων, του καλλωπισμού με λουλούδια, των ασφαλτικών σε κάποιους δρόμους και των ληξιαρχικών πράξεων που κάλλιστα θα μπορούσε να διεκπεραιώσει και ο προϊστάμενος υπάλληλος του Δήμου και μάλιστα πολύ καλύτερα?.

Τις δημοτικές εκλογές που έτσι και ανακατευτούν τα κόμματα, που υποτίθεται χαράσσουν πολιτικές θα πατώσουν οι παρατάξεις και γι΄ αυτό όλα γίνονται κάτω από το τραπέζι?

Τους Δήμους που όλα κρίνονται από τις συμπάθειες, τις εξυπηρετήσεις και την καθημερινότητα?

ΌΧΙ αγαπητοί μας φίλοι.

Τους θέλει και τους παραθέλει όχι για να χαράσσουν πολιτικές και να διεκδικούν λύσεις σε όλα τα θέματα που αφορούν την κοινωνία, αλλά για να μετατρέπονται σε αμορτισέρ και σε μαξιλαράκι των δικών του πολιτικών.

Τους θέλει και τους παραθέλει γιατί ο κάθε Δήμαρχος είναι ο μεσάζοντας μεταξύ μιας ολόκληρης κοινωνίας και της κυβέρνησης του. Και αν αυτός ο Δήμαρχος δεν είναι δικός του, τότε όλα τα πραγματικά προβλήματα, οι σοβαρές κυβερνητικές απραξίες  που απαιτούν διαφορετικές πολιτικές υπάρχει κίνδυνος να αναδειχθούν στην τοπική κοινωνία ή ακόμα και σε όλη την Ελλάδα.

Τους θέλει και τους παραθέλει γιατί υπάρχει ο κίνδυνος εάν δεν είναι δικοί του να απαιτήσουν τα κλειδιά του σπιτιού τους. Υπάρχει κίνδυνος να απαιτήσουν αυτά που τους στέρησαν. Υπάρχει κίνδυνος να ζητήσουν να γίνουμε Δύση όπου οι Δήμοι διαχειρίζονται μόνοι τους της τοπικές δημόσιες  δικές τους υποθέσεις. Υπάρχει κίνδυνος να ξεσηκωθούν εναντίον της εξουσίας του.