Γ. Κυρίτσης για ασθενοφόρα. Έπεα πτερόεντα ή κοινώς λόγια του αέρα

Διαβάζουμε τις προτάσεις του Κυρίτση για την Δημόσια Υγεία που μεταξύ των άλλων αναφέρει τα ακόλουθα:

“Η λειτουργία σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ δημοτικού ασθενοφόρου το οποίο υπάρχουν άνθρωποι να το κινήσουν, Ξέρουμε και διαβάσαμε την για άλλη μια φορά πρόταση του σωματείου ΤΑΞΙ και την διάθεση οδηγών.  Ξέρουμε κα διαβάσαμε την διάθεση των διασωστών της Κω για την στελέχωση του. “Μην μας πουν μα πρέπει να υπάρχει συνοδός γιατρός”. Στα περισσότερα περιστατικά δεν υπάρχει ούτε και στο κρατικό ασθενοφόρο”

Και όπως μας λέει σε προηγούμενο δελτίο του: “Στον 21ο αιώνα που ζούμε, οφείλουμε να μιλούμε με σύγχρονο και καθαρό λόγο, για τον Δήμο μας και τους στόχους του….”

Εάν τώρα αυτή η πρόταση, είναι πρόταση ενός υπεύθυνου προσώπου, με καθαρό και σύγχρονο λόγο.  που για έκτη συνεχή φορά επιδιώκει την τοπική εξουσία και την διοίκηση των τοπικών υποθέσεων μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Ή αγνοεί την σοβαρότητα της αποστολής ενός ασθενοφόρου. Ή μας δουλεύει. Ή νομίζει ότι είμαστε άσχετοι και τα καταπίνουμε όλα.  Άσε που αποκρύπτει που το πάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τα ασθενοφόρα.

Αλήθεια ποιός φίλος ταξιτζής θα διαθέσει 8 ώρες από τον χρόνο του για να καλύψει το 1/3 της ημερήσιας βάρδιας. Και ποιός φίλος διασώστης θα καθίσει εθελοντικά 8 ώρες και το σπουδαιότερο θα αναλάβει την ευθύνη μιας άσχημης κατάληξης ενός περιστατικού. Να πάει μας λέει το ασθενοφόρο χωρίς γιατρό!! Πάει τον χάσαμε τον άνθρωπο.

Φυσικά και μπορεί ένα ασθενοφόρο να κινείται μόνο με έναν οδηγό. Ή και έναν διασώστη. Μπορεί να υποχρεώσουμε και έναν συγγενή να τον συνοδεύει. Αλλά τότε δεν είναι ασθενοφόρο, αλλά ταξί με ειδικές προδιαγραφές που πάει στο σπίτι τους όσους έχουν πάρει εξιτήριο και δεν μπορούν να περπατήσουν, ή φέρνει στο νοσοκομείο ασθενείς για να αλλάξουν γάζες, να βγάλουν τα ράμματα ή να κάνουν εξετάσεις.

Μάλλον ο Κυρίτσης δεν κατάλαβε ότι ζητάμε ασθενοφόρα που να σώζουν ζωές και όχι ειδικό ταξί!! Και δεν το κατάλαβε γιατί ποτέ του δεν πήγε στο νοσοκομείο να μάθει και ποτέ δεν συζήτησε με τα πληρώματα του ΕΚΑΒ για να καταλάβει τις ευθύνες και το άγχος κάτω από το οποίο εργάζονται. Τι γίνεται στο σπίτι τους όταν γυρνούν από το μεροκάματο του πόνου.

Δημοτικό μας λέει ασθενοφόρο!! Αλήθεια ρώτησε ποιός θα του δώσει άδεια? Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη? Και μην μας πει ότι αυτοί θα είναι οι σοβαροί οικογενειάρχες ταξιτζήδες ή οι εθελοντές διασώστες….

Όλα στο άρπα, κόλλα. Όλα της στιγμής για την επιφανειακή διαχείριση. Για το θεαθήναι, για τις εντυπώσεις εδώ και 25 χρόνια. Τουλάχιστον ο Μητσοτάκης “καθαρά και σύγχρονα” μας στέλνει στους ιδιώτες…..